Ето няколко вкусни и популярни рецепти с праз, които може да опитате:
• Праз с яйца — икономично и бързо ястие, подходящо за всекидневна вечеря.
• Гъби с ориз и праз — засищащо и ароматно ястие, което сгрява в студените дни.
• Телешко с праз — крехко месо с мек аромат от праз, подходящо за по-специални поводи.
• Разядка с праз, сирене и орехи — чудесен вариант за любителите на топлите и студени мезета.
• Пържен праз — класическа рецепта, лесна за приготвяне и много вкусна.
• Запеканка с праз и сирене — удобна и любима за бърза вечеря.
Празът върви много добре с месни и рибни ястия, също е отличен в печени гозби, омлети, кишове и салати, където придава свеж и леко пикантен аромат.
Като хранителен продукт, празът е нискокалоричен, богат на витамини и полезни вещества, а неговият вкус приятно обогатява ястията, без да ги натрапва.
Празът е вкусен, универсален и лесен за готвене зеленчук, който може да разнообрази менюто ви както в обикновени, така и в по-елегантни рецепти.
Не си спомням някога да съм яла супа с праз и все пак някак много познато ми се струва и си мислих, че ще е интересно да изненадам къщата с една такава.До колкото виждам рецептите в интернет повечето супи с праз се комбинират с картофи, морков, целина,
Нямам много идеи, тъй като не знам какво точно трябва да се получи, така че ще очаквам вашите съвети, идеи и рецепти за приготвянето на супа с праз ;) А интересно ми е дали има някакъв тънък момент при варенето на праза, както лучената супа ли трябва да е - бавно, на тих огън?
» Праз лук - състав и полезни свойства
» Рецепти с праз лук
» Праз лук