Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да си направя сок от домашно алое?

13 Фев 2015, 17:28

Само треви, такова не бих пила, как ще рискувам с някакво си растение, купувайте си лекарствата, поне са проверени. :!: :!: :!:

22 Фев 2015, 12:18

Ако си снимам алоето, някой ще познае ли дали е домашно или не? :)

22 Фев 2015, 20:51

Lollipop написа:Ако си снимам алоето, някой ще познае ли дали е домашно или не? :)

Снимай го, пък ние и да нямаме мнение, поне ще го видим. :mrgreen:

Re: Еликсирът Алое Вера - чудото на природата

06 Апр 2015, 18:38

Здравейте!
Искам да попитам защо продуктът е противопоказен при кърмене?

07 Апр 2015, 14:38

bybarana написа:Здравейте!
Искам да попитам защо продуктът е противопоказен при кърмене?

Здравейте, bybarana!

Консумирането на сок от алое вера по време на кърмене е строго ограничено поради дразнещите и очистителните свойства на алоето. Наличието на антрахинони в майчиното мляко, преминали от сока от алое, може да доведе до диария и повръщане при бебето. Алое вера трябва да се избягва при деца под 12-годишна възраст именно най-вече заради слабителните свойства.

С уважение,
Фрамар

15 Апр 2015, 15:22

Много се пише за лечебните свойства на алоето, особено като очистително, но има различни варианти на пазара. Не ми става ясно колко време трябва да се пие за да има ефект.

15 Апр 2015, 17:09

Doktoricata написа:Много се пише за лечебните свойства на алоето, особено като очистително, но има различни варианти на пазара. Не ми става ясно колко време трябва да се пие за да има ефект.

Не мисля, че има смисъл от тези напитки, които не можеш да си сигурен до колко действат и до колко са естествени, като се има предвид и колко бързо е действието им, по-добре да се вземеш в ръце сама :!:

15 Апр 2015, 17:23

И аз не вярвам в такива опаковки, чудотворни. :)

Re: Наистина ли можем да си захванем сами алое само от едно листо?

27 Апр 2015, 16:04

Не е необходимо листо, по принцип възрастните растения си имат издънки, който като се отчупят трябва да престоят една нощ във вода, след което 48 часа подсушено и чак тогава се засажда ;)

Re: Наистина ли можем да си захванем сами алое само от едно листо?

29 Апр 2015, 17:23

Алоето зная, че е доста капризно и не се хваща така лесно, може би трябва да опитам, ама не ми се иска да моря растения наред, после се чувствам доста гузно, ако някой има излишно захванато алое съм навита, иначе - не!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 14