Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Хората убиват планетата - последствията от глобалното затопляне

29 Яну 2015, 12:41

През уикенда гледах предаване по Nat Geo Wild за белите мечки...Проблемът там беше, че скоро животните ще останат без храна в следствие на глобалното затопляне им е почти невъзможно да ловуват, хранят се понякога с риба, която е недостатъчна, за да задоволи нуждите им от храна, следователно.. :!:

large.jpg
large.jpg (29.06 KiB) Прегледано 1566 пъти

Гледки като тази скоро ще са в миналото. :( Осъзнавате ли, че хората убиват планетата? Правите ли нещо за да се спре този процес? Вчера прочетох , че белите мечки вече имат проблеми и с размножаването. :roll: Да, може да ни се струва забавно и весело, но истината е, че хората сме най-големите убийци на планетата ни. Глобалното затопляне носи своите последствия, които ние се правим, че не виждаме, защото все още не са ни засегнали пряко, но един ден и това ще стане, а какво ще направим тогава? Вие какво мислите за това? Притеснявате ли се от глобалното затопляне, чувствате ли се като част от убийците на планетата? Как се грижите за природата ни? :roll:
Аз да си призная не мога да си събера мислите по въпроса, така или иначе глобалното затопляне е факт, с какво можем да спрем този процес, обратим ли е наистина или това е просто мит и всичко е предопределено? А защо хората са немарливи към планетата си? :roll:

Re: Хората убиват планетата - последствията от глобалното затопляне

29 Яну 2015, 12:54

Правя толкова колкото ми е по силите, може би са съвсем елементарни навици може да постигнем повече, ако и повече хора се стремим към тях :idea: Иначе е важно за мен да науча и децата ми на тях, да ги възприемат като нещо нормално, а не като изключение :idea: става дума за спирането на водата, например, докато си миеш зъбите или взимаш душ, една от причините да не купим кола също е тази, както и средствата, които ще изисква ежегодно, но главното е това, което споменах в началото, отношението към планетата ни :idea:

29 Яну 2015, 13:12

Истина е, че съсипваме планетата, аз да си призная го осъзнавам този проблем и не правя нищо по въпроса, много сме с мисленето тука, че една птичка пролет не прави, но не се сещаме, че след първата птичка идват още много ... :roll:

29 Яну 2015, 14:22

И по-лошо ни чака, нито бели мечки ще има, нито нас ще ни има, както сме тръгнали, до 1000 години сигурно няма има спомен от човечеството и сегашните животински видове.

29 Яну 2015, 15:25

За съжаление наистина убиваме планетата ни, сякаш не си мислим, че ние зависим главно от нея, а не от автомобилите, не от интернета и модерните тахнологии, а от обикновената планета, от дъжда, слънцето, въздуха водата... скоро всичко това ще бъде трудно за намиране сякаш.. :|

29 Яну 2015, 15:34

Че я убиваме - убиваме я. Само погледнете колко коли има, колко дървета се секат ежедневно, а колко се насаждат. Унищожаваме я да, жалко за мечките, те животните в полюсите първи ще пострадат от глобалното затопляне и това вече е факт. :roll:

29 Яну 2015, 16:29

Не мисля, че по някакъв начин влияяем на планетата, за мен това е измислица. :mrgreen:

29 Яну 2015, 17:12

Kremiliya написа:Не мисля, че по някакъв начин влияяем на планетата, за мен това е измислица. :mrgreen:

Кажи го на белите мечки! Много ограничено мислене, разбира се, че природата е зависима от човека, подобно твърдение чак е смешно!

29 Яну 2015, 17:36

За съжаление наистина унищожаваме планетата си и не го осъзнаваме това нещо! Надявам се, че един ден ще можем да погледнем назад и няма да съжаляваме, но се съмнявам. Трябва всеки един от нас да вземе мерки за опазването на природата по един или друг начин, да засади дръвче, да си отгледа цветя, да почиства около блока си, рядко да използва автомобил!

29 Яну 2015, 18:04

Много последствия има над живите организми от глобалното затопляне, видове изчезват, други пък умират от глад, за съжаление с нищо не можем да се похвалим, че сме направили за планетата си. :(
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3