Разчитате ли на народните рецепти за сваляне на температура – кои от тях сте ползвали?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Висока темепратура

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 11:07

rositoooo написа:намазват се крачетата с белтък и се слагат дебели топли чорапки.

Това и аз го чух на скоро от една колежка и честно да ти кажа помислих я за луда.
Но го изпробвах веднъж,за да се убедя,че не помага и на следващия ден като отида на работа да кажа на колежката си,че е ненормална.
Но уви не се оказах права..белтъка наистина свали температурата на детето ми..дори сега го препоръчвам и аз..
Devora

Re: Как действате при висока температура?

Мнениеот Devora » 08 Фев 2012, 13:59

Моето семейство пием хексалгин.Много добре повлиява на висока температура и освен това действа и като обезболяващо.
Devora

Re: Висока темепратура

Мнениеот southern_sun » 08 Фев 2012, 16:08

rositoooo написа:намазват се крачетата с белтък и се слагат дебели топли чорапки.

Не съм го чувала това, ако го знаех по-рано нямаше да се притеснявам толкова когато дъщеря ми беше малка.Постоянно вдигаше висока температура придружена с повръщане и в такъв случай нищо не помагаше освен компреси с оцет и вода.
southern_sun

Мнениеот bubulina » 09 Фев 2012, 12:04

А къде точно се поставя ледът и за колко време?
bubulina

Мнениеот Bolka » 13 Фев 2012, 20:25

Хексалгин + парацетамол действа бързо и ефикасно.При мен поне се получава
Bolka

Мнениеот micky » 06 Мар 2012, 17:33

Изабел написа:редувам през 2 часа първо аулин,после парацетамол,аналгин, аспирин много течности през устата,в краен случай,в смисъл ако лицето повръща се правят влажни обвивания на тялото,аз предпочитам частични,в смисъл 5-10 мин. крака,после гръб,гърди и така повтаряш,ако не се получи викаш БМП

Не мога да разбера само парацетамол,аналгин, аспирин на веднъж ли ги даваш?
micky

Мнениеот Bolka » 06 Мар 2012, 20:35

micky написа:
Изабел написа:редувам през 2 часа първо аулин,после парацетамол,аналгин, аспирин много течности през устата,в краен случай,в смисъл ако лицето повръща се правят влажни обвивания на тялото,аз предпочитам частични,в смисъл 5-10 мин. крака,после гръб,гърди и така повтаряш,ако не се получи викаш БМП

Не мога да разбера само парацетамол,аналгин, аспирин на веднъж ли ги даваш?

Аулин идва в повече, достатъчно е парацетамол и аналгин или хексалгин.Ако има и повръщане може една ампула деган да се изпие,но ако повръщането е повече от един път и обилно.При повръщане течности се пият в по малки колиичества на често.В тази препоръка просто си изберете аналгин или аулин не и двете.
Bolka

Мнениеот bubulina » 13 Мар 2012, 17:34

Аз знам за компреси с оцет и суров картоф на челото, на това ме е научила баба :). Иначе течен аналгин и до там :roll:
bubulina

Мнениеот Finger » 16 Мар 2012, 16:28

Преди да посегнем към лекарствата има няколко неща, които трябва да направим за да свалим високата температура. Ако детето ни е вдигнало висока температура, обадили сме се на лекар, но той все още не дошъл ние можем да:
- разсъблечем детето и до увием в чаршаф или тънко одеяло,тъй като една от най-грубите грешки, които се допускат е прекаленото обличане на децата.
- не бива да даваме безразборно лекарства, един парацетамол или панадол в подходяща за възрастта на детето доза е достатъчна.
- Добре е жилището да бъде добре проветрено, организмът се нуждае от много кислород за да се възстанови по-бързо.
- Можете да направите компреси с хладка вода, като температурата на водата не бива да е по-ниска от 25°-30°С. Поставете така охладените компреси на челото, под мишниците и на ингвиналните гънки за да охладите тялото.По този начин най-бързо се охлажда кръвообращението и се понижава температура.
Давайте много течности – чай, сок, вода, за да се въз­станови водно-електролитният баланс на организма.
Не забравяйте, че:
бебе.jpg
бебе.jpg (5.88 KiB) Прегледано 1546 пъти

Телесната температура на вашето дете варира в зависимост от часовете на денонощието, най-висока е между 15-17 и 20-24 ч., а най0ниска през ноща. Измерена под мишниците тя е над 37°С, измерена под мишниците, и над 37,8°С, измерена ректално. Повишената температура има положителен ефект върху целия организъм – осигурява покой на болното дете, стимулира имун­ния отговор и потиска развитие­то на някои вируси и бактерии. Температурата не е критерий за тежестта на заболяването – често тежки инфекции протичат с температура до 38,5°С, но с по-продължителен характер.
Finger

Мнениеот totka_lukanova » 27 Мар 2012, 14:45

Аз винаги първото което правя е поставяне на кърпи с вода и оцет и лед, естествено ако температурата е до 38 градуса, ако е по висока вече прибягвам към медикаментите. Но високата температура си е опасничка, затова аз винаги имам аналгин под ръка.
totka_lukanova

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар