Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
06 Апр 2011, 22:00
Това си е страшничко...особено при малки деца, защото има опасност да направят гърч. Когато друго не помага - влажни обвивания с потопен в много студена вода чаршаф.
При малки деца - компреси със студена вода и оцет на челото китките на ръцете и глезените на краката.
07 Апр 2011, 09:47
За висока температура съм чувала от баба ми сок от морков, аз лично не съм го пробвала никога, тъй като дъщеря ми като малка вдигаше винаги много висока температура и съм се доверявала на кърпите с оцет.
26 Окт 2011, 15:23
Хайде да се включа и аз в темата, ето и от мен:
Изпитани рецепти при висока температура !
28 Окт 2011, 17:23
Нурофен стоп колд, но зависи дали е от настинка, може да идва и от бъбреци или нещо друго, все пак трябва и лекар
04 Дек 2011, 11:38
намазват се крачетата с белтък и се слагат дебели топли чорапки.
05 Дек 2011, 17:20
rositoooo написа:намазват се крачетата с белтък и се слагат дебели топли чорапки.
хм, това за първи път го чувам
31 Яну 2012, 14:48
Какви лекарства приемате при висока температура и ако не спада как мога да я сваля?
31 Яну 2012, 15:14
Аз залагам на аналгин и парацетамол в големи дози ударно, но не забравяй, че това може да свали темературата временно но ако след това не спада известно време трябва да се потърси лекар!
06 Фев 2012, 19:26
редувам през 2 часа първо аулин,после парацетамол,аналгин, аспирин много течности през устата,в краен случай,в смисъл ако лицето повръща се правят влажни обвивания на тялото,аз предпочитам частични,в смисъл 5-10 мин. крака,после гръб,гърди и така повтаряш,ако не се получи викаш БМП
07 Фев 2012, 16:15
Обикновено се започва с прием на Аналгин или Парацетамол, ако не помогне прибягвам към кърпите с оцет и ледените компреси.