Как отваряте кокосовите орехи, има ли лесен начин!

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Как отваряте кокосовите орехи, има ли лесен начин!

Мнениеот lussy » 23 Фев 2015, 12:36

Преди два дни взех няколко кокосови ореха, тъй като децата никога не са опитвали и им беше любопитно.
Мога да ви кажа, че бях сама и видях голяяяям зор в отварянето на кокосовия орех. :evil: Използвах всички налични ножове в къщата и едва едва разчекнах единия от тях, та децата да опитат за какво иде реч! :D :D

Сега има още три неотворени кокосови ореха, които чакат своя момент, но не зная дали бих се жертвала отново, все още имам мускулна треска от отварянето на един кокосов орех, да не говорим за няколко! Как мога по възможно най-безболезнения начин да стигна до това положение с кокосовия орех?
COCONUT.jpg
COCONUT.jpg (23.07 KiB) Прегледано 1739 пъти

Според вас има ли някакъв лесен начин, по който можем да отворим кокосов орех, без опасност да си отрежем пръст или нещо подобно?! :roll: :mrgreen:
lussy

Re: Как отваряте кокосовите орехи, има ли лесен начин!

Мнениеот lini_leni » 23 Фев 2015, 12:38

Като начало съм виждала, че първо се пробиват тези дупчици, които са от едната страна на кокосовия орех, с цел да изтече кокосовата вода и от там нататък борбата е безмилостно жестока :D
lini_leni

Мнениеот Fancy » 23 Фев 2015, 12:40

Мисля, че с мачете ще свършим добра работа, но пък е опасно за хората около нас :D :D не зная и на мен ми е голяма мъка това с отварянето, мъжа ми го прави, но не зная да има някаква технология с този процес :!:
Fancy

Мнениеот Pipilota » 25 Фев 2015, 10:36

хахахаха :) Е много е лесно, първо им изваждаш сока от някоя от точките, които имат после ги удряш или с чук, или с опакото на ножа ;)))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 25 Фев 2015, 13:10

много ми е трудно, как ли не ги блъскам, не го знаех, че трябва в някоя от тези дупки да се пробие най-напред, голямо блъскане блъскам, удрям ги с чука, въртя ти и накрая стават на доста дребни парчета, но не се отварят напълно и на равно. :(
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Rali_hr » 25 Фев 2015, 13:26

Pipilota написа:хахахаха :) Е много е лесно, първо им изваждаш сока от някоя от точките, които имат после ги удряш или с чук, или с опакото на ножа ;)))

гледах в едно кулинарно предаване, в които ги отваряха по такъв начин, не съм го пробвала все още.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 25 Фев 2015, 14:19

Много ги обичам кокосовите орехи и съм им станала специалист. след като им изкарам сока през дупката ги чуквам в посока малко от средата, по-близо до дупките, става много лесно :)
Аватар
Snejna

Мнениеот silver933 » 27 Фев 2015, 17:50

Снощи се борих с един кокосов орех и следвах вашите съвети, оказа се не чак толкова невъзможна мисия. :mrgreen:
Аватар
silver933

Мнениеот Rali_hr » 03 Мар 2015, 09:15

Вчера блъсках по един кокосов орех пак, то уж и лесно имаше, но да знаете - няма. :) Отгоре на всичкото накрая кокосовия орех се оказа развален, което направо обезсмисли цялата битка :(
Аватар
Rali_hr

Следваща

Назад към Рецепти и полезни съвети