Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Естетична дерматология - съвети за процедури, които сте опитвали!

Мнениеот Bambaa » 26 Авг 2015, 16:14

Pacienti написа:
BeenieGal написа:
Pacienti написа:аз използвам 30-ти фактор сега. слънцето ми се струва доста безпощадно и затова не съм преминавала към нисък фактор. следвам препоръките на докторката, защото все повече жените подценяват вредата от слънцето за сметка на това да има загар и да си мислят,че така са по-привлекателни. :)

Ама 30-ти фактор никак не е нисък, аз почернявам много и с него, а без него мисля, че единствено мога да се препържа :D

да не е, дори 30 фактор си го вземат жени с по-тъмна кожа. дори и да не се изпършиж не е препоръчително след това да излизат разни лунички или нови бенки.

Интересно, на мен досега никога не са ми излизали нито от едното, нито от другото, наистина ли е възможно, а не е като да съм изгаряла малко пъти. :mrgreen:
Аватар
Bambaa

Мнениеот Pacienti » 27 Авг 2015, 10:16

Bambaaa, да възможно е, защото кожата има памет. пренасищането и може да доведе до различни кожни проблеми. като се почне от обрив,стигне се до появата на нови бенки и лунички, та дори и до много лошо изгаряне. сега още сме в разгара на лятото и покрай мен много познати пропищяха най-малко от слънчева алергия по морето. затова внимателно.някога имала си подобни проблеми от слънцето?
Pacienti

Мнениеот Gorica23 » 27 Авг 2015, 11:06

Pacienti написа:Bambaaa, да възможно е, защото кожата има памет. пренасищането и може да доведе до различни кожни проблеми. като се почне от обрив,стигне се до появата на нови бенки и лунички, та дори и до много лошо изгаряне. сега още сме в разгара на лятото и покрай мен много познати пропищяха най-малко от слънчева алергия по морето. затова внимателно.някога имала си подобни проблеми от слънцето?

Pacienti, ти имаш опит в тази област. направо можеш да изнесеш цяла лекция по този въпрос. дано хората повече вземат да се вслушват в препоръките на дерматолозите, че голяма част от хората си мислят,че е шега работа.
Gorica23

Мнениеот Bambaa » 27 Авг 2015, 12:45

Pacienti написа:Bambaaa, да възможно е, защото кожата има памет. пренасищането и може да доведе до различни кожни проблеми. като се почне от обрив,стигне се до появата на нови бенки и лунички, та дори и до много лошо изгаряне. сега още сме в разгара на лятото и покрай мен много познати пропищяха най-малко от слънчева алергия по морето. затова внимателно.някога имала си подобни проблеми от слънцето?

Да, от дете имам слънчева алергия, но трябва доста да постоя на слънце, та да се прояви, но да се надяваме, че няма да започнат да се появяват, въпреки че с напредването на годинките, няма причина да не се появят :D
Аватар
Bambaa

Мнениеот annamaria » 28 Авг 2015, 10:51

моята слънчева алергия се отключи през последните няколко години. отивайки на море се случва следното: до третия ден ако не по цялото лице, то едната половина се обрива жестоко. малки ситна пъпчици,някои с връх и особено видни при отразение на светлината. като крастава съм. :lol: . миналата година бях в Гърция, мислех си,че там чистата вода ще ми се отрази добре,но слънцето е еднакво навсякъде. сега често казано не смея да отида на плаж, не знам дали тази алепгия е излечима и дали някога спокойно мога да се пека на плажа???имате ли идея?
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 28 Авг 2015, 12:16

annamaria написа:моята слънчева алергия се отключи през последните няколко години. отивайки на море се случва следното: до третия ден ако не по цялото лице, то едната половина се обрива жестоко. малки ситна пъпчици,някои с връх и особено видни при отразение на светлината. като крастава съм. :lol: . миналата година бях в Гърция, мислех си,че там чистата вода ще ми се отрази добре,но слънцето е еднакво навсякъде. сега често казано не смея да отида на плаж, не знам дали тази алепгия е излечима и дали някога спокойно мога да се пека на плажа???имате ли идея?

За съжаление са много неприятни тези алергии, да чукам на дърво от някоколко години не ми се е проявявала, моята беше комбинирана от слънцето, морето и пясъка, тялото ми се обриваше, слава богу лицето не беше засегнато, но ужасно ме сърбеше. Не знам за ефективен метод на лечение, но се посъветвай с лекар. :idea:
Gorica23

Мнениеот annamaria » 28 Авг 2015, 13:54

Gorica23 написа:
annamaria написа:моята слънчева алергия се отключи през последните няколко години. отивайки на море се случва следното: до третия ден ако не по цялото лице, то едната половина се обрива жестоко. малки ситна пъпчици,някои с връх и особено видни при отразение на светлината. като крастава съм. :lol: . миналата година бях в Гърция, мислех си,че там чистата вода ще ми се отрази добре,но слънцето е еднакво навсякъде. сега често казано не смея да отида на плаж, не знам дали тази алепгия е излечима и дали някога спокойно мога да се пека на плажа???имате ли идея?

За съжаление са много неприятни тези алергии, да чукам на дърво от някоколко години не ми се е проявявала, моята беше комбинирана от слънцето, морето и пясъка, тялото ми се обриваше, слава богу лицето не беше засегнато, но ужасно ме сърбеше. Не знам за ефективен метод на лечение, но се посъветвай с лекар. :idea:

страно как така при теб не се проявило и на лицето. повечето хора ги удря там.но явно при всеки е различно.ти обръщала ли си си по-сериозно внимание?
annamaria

Мнениеот Pacienti » 28 Авг 2015, 14:41

Алергиите са тясно свързани със състоянието на имунната система, затова и не винаги се появяват. Някъде бях чела, че са бича на нашето време.
annamaria, всяка година ли ти се появява обрива и на едно и също място ли?
Pacienti

Мнениеот annamaria » 31 Авг 2015, 10:12

Pacienti написа:Алергиите са тясно свързани със състоянието на имунната система, затова и не винаги се появяват. Някъде бях чела, че са бича на нашето време.
annamaria, всяка година ли ти се появява обрива и на едно и също място ли?

ами странното е,че невинаги ми излиза. например по-миналата година също бях на море пак в Гърция,но тогава не ми излезе. иначе три години подред като ходих по нашето черноморие ми излезе на последното море като обрива беше не само по лицето ми,но и по гърба, деколтето и корема. по лицето ми пъпките отново набраха, а по останалата част от тялото ми стояха зачервени и набъбнали.а бе грозна и неприятна картинка.възможно ли е наистина да е свързанот с имунитета подобни алергии, има ли начин да ги избегнем? :roll:
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 31 Авг 2015, 13:41

annamaria написа:
Gorica23 написа:

страно как така при теб не се проявило и на лицето. повечето хора ги удря там.но явно при всеки е различно.ти обръщала ли си си по-сериозно внимание?

Може би защото промених, времето по което ходя на плаж. Преди седях по цял ден, но от няколко години ходя сутрин и след 16ч., може и това да оказва влияние.
Gorica23

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим