Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
20 Яну 2016, 11:20
Kaya написа:Куркумата избелвала зъбите, не мога да повярвам, като се има предвид как оцветява ориза.

Явно като се използва правилно стават работите :)
20 Яну 2016, 13:17
qwerryyy написа:Kaya написа:Куркумата избелвала зъбите, не мога да повярвам, като се има предвид как оцветява ориза.

Явно като се използва правилно стават работите :)
Предполагам в домашна паста за зъби стават нещата, когато са в правилно съотношение с другите съставки
04 Окт 2016, 11:46
За мен жълтият кантарион е на върха на моята класация. Гледам да не оставам без него и през повечето време през зимата го пия на чай.
18 Окт 2016, 16:17
Куркумата не се ползва толкова често като подправка или да бъда по-точна, не се готви всеки ден с нея, за да влияе благотворно на здравето. Като хранителна добавка ще има много по-силен ефект. За фалшива според мен няма как да се разбере освен в лаборатория, а никой няма вкъщи такава, затова се доверяваме на търговците

.
19 Окт 2016, 10:05
За куркумата по-скоро бих се доверила, ако я искам за лечебни цели, бих я взела от био магазин, или някой арабски магазин.
20 Окт 2016, 13:17
Там е по-вероятно да се намери качествена куркума и изобщо подправки. Може да са по-скъпи, но поне знаеш какво купуваш.
11 Ное 2016, 12:00
Не ползвам куркума, но предполагам, че фалшивата може да се познае по цвета. Ако не е ярко жълта, ами по към кафявото отива например.
24 Фев 2017, 11:48
Куркумата може и в чай да се сложи, дет се вика и пак да има добър ефект, но повечето полезности на билките са ги намерили в ежедневието, в Индия например, куркума се яде с всяко ястие.
01 Мар 2017, 00:26
Разтворена във вода или мляко съм чувала, че се забърква и всяка сутрин се пие.
29 Авг 2017, 09:44
Все съм чувала, че чая с куркума е много ефикасен за детоксикация на тялото и изобщо, че е много полезно да се яде куркума и като подправка и не само, ами и в чай. Но не си предсавям как завирам един чай само от куркума, сигурно се добавя и още нещо. Някой ако знае някакви варианти на чай с куркума за детоксикация на организма ще се радвам да сподели.
Все пак да не забравяме, че куркумата има много полезни свойства, използва се за превенция на някои ракови заболявания, изчиства тялото, подсилва имунитета. Индийците пият куркума и я ядат като топъл хляб и са едни от най-дълголетните обитатели на нашата земя.