Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Хранителни режими за регулиране на тегло, видове диети, хранене при заболявания

Пречистване и детоксикация на организма - често задавани въпроси и отговори

Мнениеот BRI » 17 Апр 2013, 10:15

Здравните съвети, които се стараем да спазваме и приемаме за абсолютна истина много често се оказват напълно грешни и ни объркват безкрайно.Това се случва, когато поредното изследване разбие на пух и прах някое доскоро догматично твърдение и принуди лекарите да променят мнението си на 180 градуса. И все пак – кои са нещата, за които не трябва да се тревожим?
Късното хранене води до затлъстяване
night eating.jpg
night eating.jpg (7.2 KiB) Прегледано 1147 пъти

Според статистиката всеки четвърти жител на голям град работи до късно или кара нощни смени, което пък предполага късно хранене. Оказва се обаче, че ако не преяждаме и не прехвърляме дневната норма калории, късното хранене по никакъв начин не влошава фигурата. Дали е така? Можем само да гадаем...Факт е обаче, че когато прибягваме до любимата си храна вечер, смятайки, че след стресиращ ден заслужаваме да си угодим (обикновено посягаме към сладолед или бира с чипс)...ето я причината за затлъстяването. Явно проблемът не касае въпросът „кога”, а е нужно да се запитаме “какво” и “колко”.
Колкото повече спим, толкова повече дебелеем
sleeping.jpg
sleeping.jpg (4.96 KiB) Прегледано 1147 пъти

Това твърдение звучи напълно логично, защото по време на сън обмяната на веществата се забавя и така изразходваме по-малко енергия. Следователно, ако спим по-малко, топенето на мазнините ще е по-бързо. Да, ама не. Нещата стоят точно обратното. Ако мислите, че недоспиването ще ускори стопяването на излишните мазнини, сте в дълбока заблуда. Учените смятат, че добрият сън е съществено необходима част от една програма за отслабване. Учени от Чикагския университет са изследвали състоянието на здрави хора, лишени от нужната доза сън и са стигнали до извода, че ако спим и час по - малко, отколкото ни е нужно, това може да доведе до хормонален дисбаланс. Тогава нивото на хормона лептин, който сигнализира на мозъка за ситост, намалява, а нивото на хормона грелин, който сигнализира за глад, се увеличава. Изводът е напълно очевиден: колкото повече спим, толкова по-малко тежим.
Яйцата повишават холестерола.
eggs.jpg
eggs.jpg (18.21 KiB) Прегледано 1147 пъти

Наситените мазнини в месото и млечните продукти са много по тревожни, отколкото тези в яйцата. Хората с нормални нива на холестерол спокойно могат да си хапват поне по 7 яйца на седмица...Е какво смятате? Да се доверим ли на догматичните твърдения или да повярваме на новите изследвания? Да поразсъждаваме или дори поспорим...
:arrow: Защо не мога да отслабна?
:arrow: Диетите – за, против, как – една жена разказва
:arrow: Всичко за диетите във framar.bg
BRI

Re: Митовете за здраве и добра фигура - развенчани или не...

Мнениеот spring » 17 Апр 2013, 13:22

Явно проблемът не касае въпросът „кога”, а е нужно да се запитаме “какво” и “колко”.
Така е, но все пак смятам, че късното хранене не е полезно. Все пак, ако се храним преди сън, натоварваме организма си с преработването на храната...
spring

Мнениеот ninars » 17 Апр 2013, 14:04

Аз пък съм съгласна с казаното за яйцата. Една приятелка спазваше една диета, включваща по 2 яйца на ден плюс зелена салата и свали много...и то трайно ;)
ninars

Мнениеот IVRO » 19 Апр 2013, 11:36

Много вярно! Няма значение кога ядем, а дали се тъпчем излишно. Аз си хапвам и в 02.00 часа, но не страдам от проблеми с теглото.
IVRO

Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот zheleva212 » 30 Юли 2014, 11:15

Усещам, че в тези жеги имам нужда от пълна детоксикация на тялото си, усещам се тежка, бързо ми прилошава, някак нещо не е наред и мисля, че се дължи на натрупаните токсини. Това май трябваше да се свърши напролет, но мисля, че няма грешен момент, в който да се опиташ да детоксикираш тялото си изцяло.

Има адски много диети за пълна детоксикация на организма, понеже не мога да избера, предполагам, че има някакъв основен принцип, по който можеш да си направиш подходяща диета за теб?

Надявам се някой да сподели как е направил пълна детоксикация на организма си, за да мога да преценя сама за себе си как да постъпя и дали е задължително да се водя по определена диета.
zheleva212

Re: Как да направим пълна детоксикация на тялото си?

Мнениеот Loreyn » 30 Юли 2014, 11:30

правила съм нещо такова преди време, без рецепта, просто реших да се прочистя. Една седмица хапвах само салати за обед и вечеря, за закуска овесени ядки, плодова салата, мед, беше ми напълно достатъчно като количество. Пиех, разбира се, доста вода и зелен чай (с него не е добре да се прекалява, основно вода) ;) опитай, не е толкова зле, но зависи и от това какъв е бил режима ти на хранене преди това. Ако много ти сране трудно можеш да си добавиш към обедното меню и печена рибка, например лаврак :)
Loreyn

Мнениеот bojo_kolev » 30 Юли 2014, 13:16

и аз смятам, че във всички сезони е добре да се прави и няма правилен и грешен, просто през зимата е доста по-трудно понеже пресните плодове и зеленчуци са силно ограничени, ако изобщо намериш нещо
bojo_kolev

Мнениеот Sophia.G » 30 Юли 2014, 13:38

Много важно условие за успешна детоксикация е предимно да не го натоварваме с отрови и неправилен начин на живот.
Sophia.G

Мнениеот Kaya » 03 Дек 2014, 11:23

Аз също си правя такива разтоварващи режими, по собствено умотворение, карам 3 дни на плодов сок, вода и чай, или на цели плодове, особено пък лятото - на диня. След това останалите 4 дена хапвам по-леко - свежи салати и риба евентуално. Много добре се чувствам после.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kremiliya » 06 Яну 2015, 14:43

Може да пиете сокове повече или пък да използвате лимона, червеното цвекло,т е имат доста силни пречистващи свойства ;)
Аватар
Kremiliya

Следваща

Назад към Диети