Полезни съвети и практични идеи за дома и градината
03 Апр 2015, 09:38
Петя Димитрова написа:Да се включа и аз , при такива ситуации взимам сода и пак се търка здраво, но както беше споменато тук , купих си калена тава ,да наистина тежка но се мие много лесно ако я оставя за миене на сутринта или за след някакво време просто я накисвам калената тава и се измива супер лесно, а и други тави съм накисвала с препарат сетих се един на медикс за загорели мазнини и той вършеше работа бял като крем е по принцип за котлони е май но съм го ползвала и за тави но после го плакна доста добре за да не остава от него за всеки случай в смисъл с по - топла вода много хубаво го плакна!
Петя би ли казала каква е тази Калена тава? За първи път чувам?
03 Юни 2016, 15:43
Скоро изчистих нещп много изгоряло, само след като го бях оставил малко да се накисне, после с телта и работите светнаха. :)
08 Юни 2016, 14:29
Най-често ползвам оцет и сода, когато трябва да изчистя загоряла тенджера или тава. Вече и толкова препарати има за тази работа.
22 Дек 2016, 13:55
Обикновената тава си я търкам с тел дори, но почне ли веднъж да загаря, тя винаги ще загаря.
Имам и керамична, в нея нямам проблем,каквото остане го прибирам в една чиния и в хладилника. А тавата я накисвам в малко топла вода и от там и измивам много лесно.
22 Дек 2016, 15:31
Едно хубаво накисване и после всичко пада.
29 Дек 2016, 12:40
Със сода и оцет се почивстват, но аз вече слагам хартия за печене на всичко и нямам проблеми!
29 Дек 2016, 14:31
Lisica написа:Със сода и оцет се почивстват, но аз вече слагам хартия за печене на всичко и нямам проблеми!
И на манджите, които са на фурна ли?
Аз така готвя, че не ми загарят тавите

.
25 Окт 2017, 15:18
Азмного обичам препечена храна, така че и тавите ми позагарят, а и не е само да го сготвиш така, че да не залепят. Примерно баница, винаги остава по дъното, аз я правя редена, не я навивам, и я правя с малко мазнина, не обичам мазнибаници, ето това си залепя по дъното. Картофите ако са по-препечни, а не 'сварен" тип, също залепват за дъното. Мусака, ако правя, обичам заливката да хване коричка, по дъното не, по стените където е била заливката става доста препечено и залепва. Снощи правих зеле, обичаме го много препечено - тавата ми п остените отново има нужда от търкане. На нещата, които знам, че залепват, като картофи, печива, когато пека само месо - винаги слагам хартия за печене. После само сгъвам и в коша, няма излишно миене и търкане.
18 Дек 2017, 13:38
Затова с енаучих вече, на всяко нещо да слагам хартия за печене и го нямам този проблем, и по-голямо парче, за да покрива и отстрани ръбовете на тавата.

Иначе другото е търкане с телта и накисване.
03 Фев 2018, 21:43
За какви ястия може да се използва хартията за печене
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.