Преумора на очите - как да помогнем на очите да си починат?

Re: Окувит Лутеин срещу напрежение и стрес на очите

Мнениеот silver933 » 24 Фев 2015, 12:16

Не съм ползвал никога, обаче май имам нужда, когато чета или съм прекарал повече време на компютъра очите ми се зачервяват и ме болят, може би наистина имам нужда от някакви капки.
Аватар
silver933

Как да помогнем на очите ни да си отпочинат?

Мнениеот YoLindi » 18 Май 2015, 16:08

По цял ден съм пред компютър и няма как да не ми се изморяват очите, но лошото е, че има дни, в които дори и след като съм си тръгнала от работа, прибрала съм се и се очаква, че отдавна трябва да са ми отпочинали очите, то те само са починали :lol: :lol: :lol: надявам се, че не изгрубях много :)
cucumber.jpg
cucumber.jpg (23.13 KiB) Прегледано 2335 пъти
Та не знам как да си помогна на очите да си починат, опитах няколко пъти с краставички и установих, че това си е пълен мит, както и пакетчетата с чай - никак не помагат!
Дали въобще има начини, с които да си помогнем на очите ни да си отпочинат бързичко :idea:
YoLindi

Re: Как да помогнем на очите ни да си отпочинат?

Мнениеот Harmony » 18 Май 2015, 16:14

Ами обикновено като закъсам много с очите си взимам Визин или ако е станало наистина страшно си взимам болничен, скоро не ми е ставало така и да се надяваме, че няма, но наистина не зная какво може да е от помощ, а тези методи по-скоро влияят за подпухнали очи и подобни, а не за самата умора :idea:
Аватар
Harmony

Мнениеот lini_leni » 18 Май 2015, 16:21

Хармония, явно имаш сериозен проблем, по-добре посети офталмолог, докато е време! Иначе при мен действат тези овлажняващите капки, най-често те са ми спасението :idea:
lini_leni

Мнениеот lini_leni » 18 Май 2015, 16:58

lini_leni написа:Хармония, явно имаш сериозен проблем, по-добре посети офталмолог, докато е време! Иначе при мен действат тези овлажняващите капки, най-често те са ми спасението :idea:

Ох, не съм написала името на капките, говорих за Систеин апък той отделно си има няколко разновидности :idea:
lini_leni

Мнениеот Pipilota » 19 Май 2015, 10:36

Аз си затварям очите от време на верме на работа и ми отминава умората, иначе не се спарвям, а и капки да си слагам профилактично ми е странно.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот m.vulev » 19 Май 2015, 11:00

Pipilota написа:Аз си затварям очите от време на верме на работа и ми отминава умората, иначе не се спарвям, а и капки да си слагам профилактично ми е странно.

То тези последните са възможно най-безвредните, колкото да се овлажнява правилно окото :idea: Обикновено нямам проблем аз, но това със затварянето си е много подходящо
m.vulev

Мнениеот BeenieGal » 22 Май 2015, 11:15

Като легна в тъмна стая и затворя очи, дори за десет минути и след това се чувствам адски добре, а другото, което правя е добре да раздвижа врата си и с малко масаж на челото и целия скалп всичко се оправя :idea:
Аватар
BeenieGal

Мнениеот Lili_pili » 22 Май 2015, 12:22

От време на време си затварям очите, но не го правя много често, защото пък се разсейвам така.
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот red_eyes » 22 Май 2015, 15:46

Lili_pili написа:От време на време си затварям очите, но не го правя много често, защото пък се разсейвам така.

Чувала съм, че е още по-добре ако си сложиш и тъмна превръзка на очите, ама как да стоиш с превръзка на работа хахахха
Аватар
red_eyes

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с очни болести