Дневен, вечерен и официален грим-съвети и консултации

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Дневен, вечерен и официален грим-съвети и консултации

Мнениеот Мариана Илчева » 27 Окт 2011, 08:57

qproin написа:какви продукти ползвате за основа на грима?

Не съм сигурна дали правилно ви разбирам, но може би се интересувате от марките, които предлагат основи. Лично аз използвам на KRYOLAN, но има и много други марки - MAC, LUMINE, MAXFACTOR. Почти всяка марка декоративна козметика, предлага и основа за ФДТ и основа за сенки.
Една малка препоръка от мен - вместо основа за сенки, спокойно може да използвате коректор! ;)
Аватар
Мариана Илчева

Мнениеот qproin » 29 Окт 2011, 13:05

Мариана Илчева написа:

Не съм сигурна дали правилно ви разбирам, но може би се интересувате от марките, които предлагат основи. Лично аз използвам на KRYOLAN, но има и много други марки - MAC, LUMINE, MAXFACTOR. Почти всяка марка декоративна козметика, предлага и основа за ФДТ и основа за сенки.
Една малка препоръка от мен - вместо основа за сенки, спокойно може да използвате коректор! ;)

Да за марките ми беше въпроса, използвала съм няколко вида, но не съм доволна. Гримът се наслоява и не ми харесва как стои. За коректора не съм се замисляла, но ще опитам .
qproin

Мнениеот lallali » 04 Ное 2011, 10:49

Г-жо Илчева, колко смели можем да бъдем с дневния грим? Какви цветове може да използваме, какви са правилата?
Аватар
lallali

Мнениеот Мариана Илчева » 08 Ное 2011, 17:27

valiart написа:Здравейте,
следя тенденциите в гримирането от доста време. Аз лично обичам да използвам декоративна козметика, но да си призная все още не мога 100% да разбера полезен или вреден е фон дьо тена. Какви ли не статии съм чела, какви ли не специалисти съм слушала. Но категоричен отговор до сега не съм получила. Вреден или полезен за кожата е фон дьо тена?!

Не мога с точност да кажа дали е полезен или вреден, но със сигурност използването му ще повдигне самочувствието ви! ;)
Някои казват, че запушва порите и кожата не може да диша, но според мен по-скоро я предпазва от мръсната околна среда, която ни заобикаля.
Ако нямате някакви конкретни проблеми с кожата на лицето, спокойно си използвайте ФДТ, а ако е проблемна и чуствителна, се посъветвайте с дерматолог каква точно медицинска козметика да използвате в това число и фон дьо тен.
Аватар
Мариана Илчева

Мнениеот Мариана Илчева » 08 Ное 2011, 17:33

qproin написа:
Мариана Илчева написа:

Да за марките ми беше въпроса, използвала съм няколко вида, но не съм доволна. Гримът се наслоява и не ми харесва как стои. За коректора не съм се замисляла, но ще опитам .

Ето тази е страхотна и е изпробвана!
kryolan_range_foundation_.jpg
kryolan_range_foundation_.jpg (15.28 KiB) Прегледано 597 пъти

За съжаление се продава само в София, но я има и в доста сайтове (Български и чужди)
Аватар
Мариана Илчева

Мнениеот terminatorkata » 09 Ное 2011, 14:28

Искам да ми препоръчате спирала, която да не сплесква миглите, а да ги прави дълги?
Аватар
terminatorkata

Мнениеот Мариана Илчева » 12 Дек 2011, 12:08

terminatorkata написа:Искам да ми препоръчате спирала, която да не сплесква миглите, а да ги прави дълги?

Здравей Terminatorkata!
Сега ще ти дам няколко предложения на спирали, които са сравнително достъпни като цена и които съм използвала и съм наистина доволна.
Прикачени файлове
spirala2.jpg
spirala2.jpg (19.1 KiB) Прегледано 571 пъти
spirala1.jpg
spirala1.jpg (7.86 KiB) Прегледано 571 пъти
spirala.jpg
spirala.jpg (13.22 KiB) Прегледано 571 пъти
Аватар
Мариана Илчева

Мнениеот Мариана Илчева » 12 Дек 2011, 12:10

terminatorkata написа:Искам да ми препоръчате спирала, която да не сплесква миглите, а да ги прави дълги?

Като най - доволна съм ето от тази, Използвам я най-често, прави миглите неверочтни, като изкуствени направо и за цената си е много много добра!
Прикачени файлове
spirala3.jpg
spirala3.jpg (74.31 KiB) Прегледано 570 пъти
Аватар
Мариана Илчева

Грим за нощта на Нова година

Мнениеот Dia » 13 Дек 2011, 12:42

Здравейте,
Наближават най-хубавите празници през годината и е нормално всяка от нас да пожелае да бъде неотразима. Интересуват ме тенденциите и тънкостите на новогодишния грим. Как да го направя ефектен и същевременно достатъчно траен, за да прекрача в Новата година като принцеса, а не като клоун :D
Аватар
Dia

Re: Грим за нощта на Нова година

Мнениеот Мариана Илчева » 16 Дек 2011, 09:59

Dia написа:Здравейте,
Наближават най-хубавите празници през годината и е нормално всяка от нас да пожелае да бъде неотразима. Интересуват ме тенденциите и тънкостите на новогодишния грим. Как да го направя ефектен и същевременно достатъчно траен, за да прекрача в Новата година като принцеса, а не като клоун :D

Dia, благодаря за хубавия въпрос!
Декември е месеца на фирмените партита, събирания, празнуване на Коледа, Нова година. И точно сега е момента, в който може да си позволим да бъдем по-смели както в облеклото, така и в грима. Естествено нашата визия трябва да е съобразена с това, къде празнуваме. Но ако приемем, че сме на изискано и готино място (клуб, ресторант, някое частно парти в специално наета зала за целта), гримът трябва да е бляскав, силен, ексцентричен. Заложете на силния опушен грим или силни брокатени сенки. Може да си позволим някое друго камъче по лицето. Задължително използвайте зашеметяващи изкуствени мигли, блясък по скулите, деколтето, като естествено бъдете премерени и не прекалявате с количеството изсипан брокат върху себе си! ;)

Развийте фантазията си, експериментирайте, бъдете смели и се чувствайте като кралици на вечерта!
Весели празници!
Аватар
Мариана Илчева

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим