Дневен, вечерен и официален грим-съвети и консултации

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

Re: Дневен, вечерен и официален грим-съвети и консултации

Мнениеот elisa97 » 23 Дек 2012, 22:36

sanya написа:Привет :) Кожата ми е смесена, а на моменти мазна и бих искала да ми препоръчате някакъв фон дьо тен или пудра, които да не задълбочават проблема. Нанасям фон дьо тен на лицето си единствено вечер, ако излизам на заведение, но още на следващата сутрин се "разкрасявам" с порядъчно количество пъпки. Сменяла съм няколко марки, но уви - резултатът е същия.
Предварително благодаря за съвета!

Пробвай Фон дьо тен на Импала мисля, че ще устанеш доволна.Използвам го само по специални случаи, но много ми харесва и има страхотна покривност.
elisa97

Мнениеот Cuddy » 02 Яну 2013, 11:22

Здравейте! Честита и успешна година от мен!

Имам въпрос за контурирането- бихте ли препоръчала продукти и ако може, да обясните с какви четки да нанасяме отделните нюанси. Само върху фон дьо тен ли можем да си позволим да контурираме или е удачно и ако ползваме пудра?
Cuddy

Мнениеот Evgenia » 05 Мар 2013, 14:41

А знаете ли, че играта на контрасти с боичките може да направи лицето ви да изглежда по-слабо? Използвайте по-светъл и по-тъмен тон за лицето си. Първо нанесете фон дьо тен в светъл цвят, който подхожда на кожата ви, а след това оформете с помощта на по - тъмна бронзираща пудра...Просто трябва да я нанесете точно под скулите, около слепоочията и под брадичката и врата. Ефектът идва мигновено и визуално лицето ви ще изглежда по - тясно.
Evgenia

Мнениеот rora » 05 Апр 2013, 14:05

Четох, че това лято отново ще са на мода котешките очи, подчертани с очна линия или черен молив за очи. Какво мислите? Не е ли твърде ретро?
rora

Мнениеот Dior » 22 Апр 2013, 15:56

Подчертаните очи винаги са били на мода. Проблемът е когато копираме Клеопатра :P
Dior

Мнениеот sunnyr » 26 Апр 2013, 11:35

И аз харесвам котешките очи :P
sunnyr

Мнениеот Alica » 16 Май 2013, 15:12

Аз не съм специалист, но ми се иска да се включа с един простичък съвет. Момичета, когато решите да си сложите руж...сложете го на скулите, а не на бузите си. Ако сложите повечко и на неподходящото място, има опасност да заприличате на клоун.
Alica

Мнениеот BRI » 23 Май 2013, 11:36

Очната линия си е класика. Ако сте начинаещи в поставянето на очна линия първо пробвайте да направите линия с тънък молив за очи.
BRI

Мнениеот rossitta » 23 Май 2013, 11:55

Ако се спрете на очна линия с писец върхът трябва да е заострен. Колкото по-тънък и заострен е към върха, толкова по-голяма е вероятността да постигнете деликатна и тънка линия. :P
rossitta

Мнениеот spring » 07 Авг 2013, 14:50

Ако искате да постигнете оформени, но меки контури на очите, просто очертайте горната част на клепача си с черен молив, а долната - с кафяв .... Именно това е тайната на повечето гримьори ;)
spring

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика и грим