Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Здравословни сокове

10 Яну 2015, 13:36

Zlatoto_87 написа:По-добре е плодовете да се ядат цели, макар и на сок често да са по-приятни.
При направата на фреш, голяма част от полезните съставки на плода просто се изхвърлят.

Ако имаш хубава сокоизтисквачка то се изхвърля съвсем малко пупл и няма кой знае какво изгубено в този случай, а и на сок понякога е по-приятно, отколкото да ядеш плодове ;)

10 Яну 2015, 14:50

Много странно ми се видя, че круши и банан регулират захарта... :roll:

12 Яну 2015, 12:40

Много обичам сокове, повече от самите плодове, каквито и да са. А тези комбинации са супер, така ще избирам сока правилно, според това какво искам да постигна.

Re: Здравословни домашни сокчета за деца и възрастни

12 Яну 2015, 16:31

Чак пък доста да се притесните, защото е тръгнало да си търси сокче, но пък вие си знаете. :lol:
Аз деца нямам, но когато имам капризни гости и имам много сокове правя такива с повече сладки плодове и може да си сложите малко изворна вода, че да не са толкова гъсти, а ако искате пък може и да ги прецедите през цедка. :roll:

13 Яну 2015, 10:26

Гледам всеки ден да пия поне по един сок, слагам си много от любимите ми плодове и бъркам. :mrgreen:

13 Яну 2015, 11:06

А как комбинирате плодовете, чувала съм, че не трябва да се ядат различни плодове. :)

13 Яну 2015, 11:23

Ваня Стойчева написа:А как комбинирате плодовете, чувала съм, че не трябва да се ядат различни плодове. :)

Ами, комбинирай си ги както си искаш :Р

13 Яну 2015, 16:12

Внимавам и аз, разбира се, но напоследък, преди си ги комбинирах точно сладки и кисели, а това било възможно най-лошия вариант, ама кой да ти знае.. :mrgreen:

14 Яну 2015, 16:21

Любимият ми сок е от банан и киви, страшна комбинация не знам до колко е здравословен обаче. :) Иначе сега напоследък често си правя от цвекло, морков и малко лимон.

15 Яну 2015, 12:01

Аз обичам най-много морков да има в сока ми не знам защо ми е толкова любим морковения сок, може би защото става много гладка консистенция и с малко ябълка и става чудесна комбинация, а понякога си го правя с цвекло и лимон, а друг път морков с магданоз :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 11