Мнения, коментари и въпроси за лекарствени продукти.
24 Окт 2016, 23:31
Не е грешка, ако беше грешка нямаше сега да пишеш във форума ;)
25 Окт 2016, 06:52
Много благодаря просто много хора ми казват че така някой лекарства не действали като се пият заедно всичко на куп .Още веднъж Благодаря
25 Окт 2016, 09:27
България е известна с това, че много хора се опитват да разбират от медицина. Опитват и от футбол и автомобили....., но там не е толкова опасно като опитите да се правят на лекари...
09 Ное 2016, 19:47
Здравейте, трябва ли приема на Феро-фолгамма да се комбинира с витамин С?
10 Яну 2017, 20:47
По кое време трябва да се пие лекарство за висох холестерол,защото днес в Италия ми изписаха и казаха преди ядене?
11 Яну 2017, 11:50
Медикаментите за понижаване на холестерол могат да се пият по всяко време на деня със или без храна.
11 Яну 2017, 19:01
Здравейте.
Последните няколко дни понастинах и имам ужасна хрема. Като дете имах доста проблеми със синузит и тогава един от лекарите при който ходех ми написа капки за нос с гентамицин. Смесват се
1 Ампула гентамицин - 80mg
1 Ампула урбазон - 40mg
Ксилометазолин 0.1 %
Тогава си спомням че ми повлияха доста добре и реших да ги пробвам на моя глава сега. Проблемът е че през годините имах проблеми с шум в ушите и хиперакузис. Та усетих че откакто ги слагам тези капки(3 дена) шумът ми се увеличил. Понеже знам че гентамицина не влияе добре на слуха се зачудих дали той може да има влияние макар и през носа. Има и още един проблем че бях загубил рецептата за тези капки и количествата в ампулите ги възстанових по памет.
Та въпроса ми е има ли реална опастност от горепосочените капки да навредят на слуха ми и трябва ли да отида на УНГ или просто си въобразявам(което често се случва при мен)
Мерси
Н
17 Яну 2017, 17:20
Здравейте,капките, за които питате се предписват често на рецепта предимно за деца.Определено няма да навредят на слуха ви. Това става когато се слагат инжекции Гентамицин мускулно за продължителен период.В капките количеството е минимално и целта е да унищожат причинителите на бактериална инфекция локално в носа.
27 Яну 2017, 19:40
Здравейте!От 2 дни на сина ми му предписаха Talopam 50mg ,но никъде не прочетох какви странични действия мога да очаквам нищо не пише.Бихте ли ми написали какво мога да очаквам.
29 Яну 2017, 08:59
Здравейте,активната съставка на Talopam е топирамат.Нежелани странични ефекти от приемането му могат да бъдат:загуба на тегло,замаяност,виене на свят,гадене,разстройство,запушен нос,умора,промяна във вкуса,бучене в ушите,алергичен обрив и още други,които не са често срещани.Възможно е вашият син да не получи нито един от тези симптоми,те са строго индивидуални.