Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот BeenieGal » 26 Авг 2015, 11:29

annamaria написа:
MGB написа:
annamaria написа:изводът е един.ако видим,че е по-необичайно време и с продължителност трябва да се обърнем към лекар!

Задължително, не трябва да се чака, само по-зле може да стане, съответно се усложнява лечението и възстановяването :!:

определено може да стане и по-сериозно, ако не си обърнем внимание. особено ако инфекцията е ''привнесена отвън''...

Дори и да не е ''привнесена отвън'', когато тя работи, а ние не си обръщаме необходимото внимание, то това може да ни засегне повече отколкото предполагаме и то от чиста проба глупост
Аватар
BeenieGal

Мнениеот annamaria » 28 Авг 2015, 11:24

така е, затова генералният извод е един- трябва да се придържаме към определено ниво на интимна култура и хигиена. да не се ослушваме,когато симптомите на нещо не отшумяват.
annamaria

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот S_Milenska » 31 Авг 2015, 14:36

silver933 написа:Абе на такива жени съм попадал.. да знаете - изобщо не се грижат за интимното си здраве.. :shock:

Има някои хора, които просто си миришат по-силно, не си мисли, че мъжете сте изключения. :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот Gorica23 » 31 Авг 2015, 14:50

BeenieGal написа:
MGB написа:
annamaria написа:изводът е един.ако видим,че е по-необичайно време и с продължителност трябва да се обърнем към лекар!

Задължително, не трябва да се чака, само по-зле може да стане, съответно се усложнява лечението и възстановяването :!:

Дори и да не е ''привнесена отвън'', когато тя работи, а ние не си обръщаме необходимото внимание, то това може да ни засегне повече отколкото предполагаме и то от чиста проба глупост

За съжаление малцина се отнасят с отговорност, повечето се оставят на течението с надеждата да отшуми, без да си дават сметка, че вредят на себе си и околните! :twisted:
Gorica23

Мнениеот Snejna » 31 Авг 2015, 15:11

Трябва се обръща внимание на всичко необичайно, за да не се стига до по-кофти ситуации, а мъжете трябва да проявяват разбиране, искат или не искат. :!:
Аватар
Snejna

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Pacienti » 31 Авг 2015, 15:29

djudjanka написа:Незнанието може би идва от това, че момичетата започват да водят полов живот все по-рано. Когато са все още непълнолетни (да не кажа малолетни) се притесняват родителите им да не разберат и си траят, чакат проблема да се задълбочи и чак тогава да отидат на лекар. Но по-големи жени и момичета също могат да са безразсъдни, срещала съм такива. Не знам на какво се дължи, глупави ли са, какви са, но момче да ти излезе с номера, че с презервативи не борави и ти да му се вържеш, защото иначе ще те зареже си е голяма глупост и липса на себеуважение! Ако се направи анонимно допитване, вероятно ще се окаже, че повечето жени не са отговорни към собственото си здраве, да не говорим за това на партньора/ите си.

Това е въпрос, който трябва да се дискутира в семейството, самите родители трябва да подготвят децата си и да ги научат на здравна култура.
Майка ми винаги е говорила с нас открито, баща ми се занимаваше с брат ми, като беше малък си спомням как му обясняваше, че като порасне трябва да слага шапчица на "пишото" за да не се разболее. Сега информацията е толкова достъпна, че незнанието и притеснението не е извинение.
А за възрастните, които нямат отношение към интимното си здраве или проявяват такова чак при проблем, нямам думи, за мен те са просто безотговорни глупаци!!!
Pacienti

Мнениеот Andrey » 31 Авг 2015, 16:10

Никога не са ми говорили за интимното здраве, нито на жените нито на мъжете! :shock: А за да се обяснява, че на "пишо се слага шапчица" ми звучи сякаш се говори на 3-4 годишно дете, защо му е нужна тази информация на едно бебе? :roll:
Аватар
Andrey

Мнениеот Pacienti » 01 Сеп 2015, 11:03

Andrey написа:Никога не са ми говорили за интимното здраве, нито на жените нито на мъжете! :shock: А за да се обяснява, че на "пишо се слага шапчица" ми звучи сякаш се говори на 3-4 годишно дете, защо му е нужна тази информация на едно бебе? :roll:

Брат ми беше почти на пет и беше намерил кутийка с презервативи, явно баща ми е избрал да му каже истината по детски.
Момичетата е задължително да се подготвят за периода на съзряването си, по - добре в семейството да се провеждат тези разговори, а не да научават нещата от улицата. Колко тревоги и излишни ядове може да си спестим, ако имаме правилно отношение към интимното си здраве, а от там и сексуалното възпитание на децата си.
Ето и мнението на лекар по въпроса, което напълно споделям:
http://www.drkaliasheva.com/articles/se ... ni-bolesti
Pacienti

Мнениеот annamaria » 01 Сеп 2015, 11:10

трябва да са отговорни! но за съжаление все повече, визирам младите момичета, подхождат немарливо по тоя въпрос. чакат да стане лошо и тогава тръгват по доктори. здравната култура особено интимната е също и въпрос на възпитание и предаден опит. едно време майка ми бавно и доста добре ме въвеждаше и обясняваше какви опасности крие интимния живот. много съм и благодарна, защото благодарение на това никога не съм си позволявала секс без презерватив. дори имах случай на провалена връзка,защото това момче не желаеше да използва презерватив. и това беше причина да се разделим. представяте ли си? а имам и още по фрапантен случай с моя приятелка състудентка. близо година лекуваше инфекция- картинката беше грозна. :x
annamaria

Мнениеот annamaria » 01 Сеп 2015, 11:39

Pacienti написа:
Andrey написа:Никога не са ми говорили за интимното здраве, нито на жените нито на мъжете! :shock: А за да се обяснява, че на "пишо се слага шапчица" ми звучи сякаш се говори на 3-4 годишно дете, защо му е нужна тази информация на едно бебе? :roll:

Брат ми беше почти на пет и беше намерил кутийка с презервативи, явно баща ми е избрал да му каже истината по детски.
Момичетата е задължително да се подготвят за периода на съзряването си, по - добре в семейството да се провеждат тези разговори, а не да научават нещата от улицата. Колко тревоги и излишни ядове може да си спестим, ако имаме правилно отношение към интимното си здраве, а от там и сексуалното възпитание на децата си.
Ето и мнението на лекар по въпроса, което напълно споделям:
http://www.drkaliasheva.com/articles/se ... ni-bolesti

много правилен подход. а днес нека не си кривим душата,но децата се раждат много умни още от малки някои неща са им много ясни. аз съм виждала как едно четиригодишно дете казва на майка си- '' я не ми обяснявай,че децата ги носи щъркела, мъжа и жената правят секс и така се повяваме ние''..., смятайте за какво става въпрос.
annamaria

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология