Mon_ton написа:Според мен такива неща се правят при отклонение и при нужда, нали не очаквате, всички изследвания да ви се правят, профилактично? :)
annamaria написа:Изпускането се нарича още инконтиненция. И е често срещан проблем при жените в менопауза. Хубавото е, че вече има лечение този проблем. А не като едно време да си ходиш така. Опитвам се да намеря едно интервю с доктор Николов, което бях чела наскоро. В него много добре е обяснил нещата.
tinkerbell написа:Mon_ton написа:Според мен такива неща се правят при отклонение и при нужда, нали не очаквате, всички изследвания да ви се правят, профилактично? :)
Не е само при отклонение, цитонамазката не е достатъчна като метод за диагностика. Колпоскопията хваща първите изменения на шийката на матката.
annamaria написа:За мен колпоскопията е най-сигурният метод да се отхвърлят някакви нарушения при шийката на матката. И нищо не пречи веднъж годишно да се прави при жени в менопауза.
Lisandra написа:Колпоскопия е добре да си прави всяка една жена, независимо от възрастта. Поне така пишат, не е обвързано с менопаузата.
За жените в менопауза, видях, че продължават онлайн консултациите с д-р Бойко Димитров свързани с Уринарна инконтиненция. Който се интересува може да зададе въпроси.
tinkerbell написа:annamaria написа:Изпускането се нарича още инконтиненция. И е често срещан проблем при жените в менопауза. Хубавото е, че вече има лечение този проблем. А не като едно време да си ходиш така. Опитвам се да намеря едно интервю с доктор Николов, което бях чела наскоро. В него много добре е обяснил нещата.
Инконтиненцията се среща и при по-млади жени. Заради отслабването на мускулатурата или инфекции, които също водят до невъзможност да задържиш при нужда.
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта