Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот kalinka-kuku » 09 Мар 2016, 13:07

Хептатитът е устойчив не особено много време, да не кажа минути, шансът да се заразиш с него е по-малък от минимален. Най-устойчивите гадости, които могат да ти се случат са стафилококи или грип, те са устойчиви до 2 седмици, ако не е почиствано. Други опции са чревните бактерии - ешерихия коли и да си докараш разстройство, но и при тях времето, в което са активни и опасни не е дълго, както при грипа, но факта, че са често срещани ги прави потенциално опасни. Болести, от които няма лечение е малко вероятно да си намерите в тоалетната. И отново казвам - в никакъв случай не бива да се подценява превенцията и пазенето, просто информирам, за да не се стига до крайности! :)
Аватар
kalinka-kuku

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Monika_Spasova » 09 Мар 2016, 14:55

Сега ми се ходи до тоалетната , но съм раздвоена направо. :lol: :lol: :lol:
МИсля, че тук сме се събрали все отговорни жени обаче!
Аватар
Monika_Spasova

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Neven498 » 09 Мар 2016, 18:30

Чак лична преносима лаборатория, не :) Но със сигурност да си имаме и такъв доктор, при който от време да си казваме къде какви ги вършим и той да хвърля по едно око за спокойствие.
Аватар
Neven498

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот iwoni » 10 Мар 2016, 13:23

Neven498 написа:Чак лична преносима лаборатория, не :) Но със сигурност да си имаме и такъв доктор, при който от време да си казваме къде какви ги вършим и той да хвърля по едно око за спокойствие.

Като ходиш при един и същ гинеколог от години предполагам достатъчно добре се знаете и ти си по-спокойна да споделяш. Така и той ти знае състоянието във всеки момент.
iwoni

Мнениеот roksana » 10 Мар 2016, 15:09

Monika_Spasova написа:Сега ми се ходи до тоалетната , но съм раздвоена направо. :lol: :lol: :lol:

Ами то безотговорните не ги интересуват тези неща и не им минава през акъла откъде с какво могат да се заразят. Ама сега и ние малко параноично го раздаваме. Има си и болест за вманиачването по чистотата или страха да не се разболееш и от най-малкото нещо или ако докоснеш нещо. :mrgreen:
roksana

Мнениеот Malina » 10 Мар 2016, 15:19

roksana написа:
Monika_Spasova написа:Сега ми се ходи до тоалетната , но съм раздвоена направо. :lol: :lol: :lol:

Ами то безотговорните не ги интересуват тези неща и не им минава през акъла откъде с какво могат да се заразят. Ама сега и ние малко параноично го раздаваме. Има си и болест за вманиачването по чистотата или страха да не се разболееш и от най-малкото нещо или ако докоснеш нещо. :mrgreen:

Да, добре е да не стигаме до крайности, а да си имаме едно на ум, когато става въпрос за здравето на другия. за мен също е недопустимо да се използва обща козметика - спирала, гримове, червила, но много хора го правят. Да, не влиза в интимното здраве, но си е в здравето като цяло. Отговорно трябва да се пазим просто, до колкото е възможно, без да психясваме.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Leonora » 10 Мар 2016, 16:19

Malina написа:
roksana написа:

Да, добре е да не стигаме до крайности, а да си имаме едно на ум, когато става въпрос за здравето на другия. за мен също е недопустимо да се използва обща козметика - спирала, гримове, червила, но много хора го правят. Да, не влиза в интимното здраве, но си е в здравето като цяло. Отговорно трябва да се пазим просто, до колкото е възможно, без да психясваме.

Аз и тези неща, с вниманието при ползване на обща козметика, също ги включвам в графа "грижа за интимното здраве". Пипнеш веднъж някоя гъбичка и после, без да усетиш, току виж си я саморазпространиш...
Аватар
Leonora

Мнениеот fawla » 10 Мар 2016, 16:30

Да и за мен е важно да се ограничи общото ползване на каквото и да е било, дори и на козметика, както сте споменали. Разбирам да е крем, вземаш и приключваш, но гримовете са много специфични и докосват деликатни зони,
Аватар
fawla

Мнениеот tinkerbell » 10 Мар 2016, 16:45

marsu написа:Хептатитът е устойчив не особено много време, да не кажа минути, шансът да се заразиш с него е по-малък от минимален. Най-устойчивите гадости, които могат да ти се случат са стафилококи или грип, те са устойчиви до 2 седмици, ако не е почиствано. Други опции са чревните бактерии - ешерихия коли и да си докараш разстройство, но и при тях времето, в което са активни и опасни не е дълго, както при грипа, но факта, че са често срещани ги прави потенциално опасни. Болести, от които няма лечение е малко вероятно да си намерите в тоалетната. И отново казвам - в никакъв случай не бива да се подценява превенцията и пазенето, просто информирам, за да не се стига до крайности! :)

Специално за хепатит А знам, че се отделя и чрез урина. И че заразяването може да стане чрез замърсена храна, вода, неизмити ръце и предмети. За това допускам, че е възможно такова заразяване при недостатъчно внимание
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Pipilota » 10 Мар 2016, 18:16

Това е голяма мистерия с какво може да се заразим от тоалетната чиния.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология