Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот iwoni » 14 Мар 2016, 15:50

tinkerbell написа:Мисля, че за тези херпеси от разтрисане си е някакъв херпесен вирус, дето не е папиломен. Те и децата получават там.

Някой като те зарази, било обикновен херпес или генитален, вирусът вече си го носиш и се активира при определени условия. Може да е стрес, втрисане, промяна на температурата и т.н.
iwoni

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот tinkerbell » 14 Мар 2016, 16:57

iwoni написа:
tinkerbell написа:Мисля, че за тези херпеси от разтрисане си е някакъв херпесен вирус, дето не е папиломен. Те и децата получават там.

Някой като те зарази, било обикновен херпес или генитален, вирусът вече си го носиш и се активира при определени условия. Може да е стрес, втрисане, промяна на температурата и т.н.

Да, точно - стрес, намалена имунна система и може да се прояви. Но ако ти излиза херпес на устната, не означава, че може да ти излезне генитален. Те са си отделни вируси и ако не си го пипнал втория, няма да ти се появява.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Ваня Стойчева » 15 Мар 2016, 11:32

Така или иначе има лечение, това че веднъж си имал херпес, не означава, че цял живот ще имаш, само се изисква като го видиш проблема да потърсиш лечение. :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот black » 15 Мар 2016, 12:19

Ваня Стойчева написа:Така или иначе има лечение, това че веднъж си имал херпес, не означава, че цял живот ще имаш, само се изисква като го видиш проблема да потърсиш лечение. :)

Така е, само трябва да си упорит и търпелив, защото и херпесът е доста упорит :mrgreen: Винаги ми е неприятно две седмици и повече да се гледам с цъфнала устна :sad: .
black

Мнениеот Pacienti » 16 Мар 2016, 16:49

Neven498 написа:
tinkerbell написа:
marsu написа:Момичета, много се съмнявам, че вируса ще е устойчив на външна среда и ще се разпространява от седалките в тоалетната, но това не означава да не се пазите, разбира се. :)

абе... за папилома вируса казват, че е даже е доста устойчив на външната среда. Ето тук има доста неща за него http://www.drkaliasheva.com/services/hpv -основно се предава по полов път, но може и само при любовна игра и битови ситуации. Май повече за СПИН е валидно за неустойчивостта на външна среда, както и нещата, които казва Lisandra

Аз обаче изчетох цялата статия и като се позамислям, че то и от HPV е не по-малко важно от СПИНа да се внимава и мисли сериозно за предпазване. В смисъл, гъбички и подобни, ясно- ако се случи да пипнеш, е неприятно, но усещаш симптомите и лекуваш веднага. Докат HPV май може въобще и да не усетиш нищо, докато в един момент ти е докарало усложнения. Или греша?

Това, че няма симптоми е притеснително и дали се улавя при обикновена цитонамазка!?
Pacienti

Мнениеот fairy » 17 Мар 2016, 11:38

Доколкото знам, при обикновената цитонамазка не може да се открие. Прави се така наречената течнобазирана цитонамазка, при която се открива дали има наличие на човешки папиломен вирус. Тя е по-точен метод. С нея може да се открие дали имаш остро или хронично възпаление, гъбички, ракови клетки.
fairy

Мнениеот Slavena » 17 Мар 2016, 11:54

fairy написа:Доколкото знам, при обикновената цитонамазка не може да се открие. Прави се така наречената течнобазирана цитонамазка, при която се открива дали има наличие на човешки папиломен вирус. Тя е по-точен метод. С нея може да се открие дали имаш остро или хронично възпаление, гъбички, ракови клетки.

Тогава защо се прави тази цитонамазка, след като е безсмислена?!
Slavena

Мнениеот Neven498 » 17 Мар 2016, 13:23

fairy написа:Доколкото знам, при обикновената цитонамазка не може да се открие. Прави се така наречената течнобазирана цитонамазка, при която се открива дали има наличие на човешки папиломен вирус. Тя е по-точен метод. С нея може да се открие дали имаш остро или хронично възпаление, гъбички, ракови клетки.

Значи ли, че ако не подозираш проблем, за да поискаш специална, не биха ти го установили при стандартен профилактичен преглед? Трябва ли от време на време специално да си искаш и такава? нали целта на профилактичните е да те пази от неща, преди да са се развихрили.
Аватар
Neven498

Мнениеот mamina » 17 Мар 2016, 14:27

Едва ли обикновената цитонамазка е излишна. Просто тази може да е по-препоръчителна и сигурна, ако има някакво съмнение. Аз поне така си го обяснявам.
mamina

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот tinkerbell » 18 Мар 2016, 16:06

pravilno написа:
Neven498 написа:
rabotnata pchela написа:Ех, че сте палави. При моята гинеколожка почти нищо не си казваме, говорим си за хлапето и се питаме кога ще имаме друго. :lol:

Ми с тези теми, дето сме ги подхванали, човек наистина почва да се замисля при него дали би могло нещо да изкочи- къде по невнимание, къде от незнание. И то без дори да палавее :lol:
Между другото, вие на колко време си правите профилактичен преглед или тест, без да сте имали съзнателни рискови моменти?

Аз си правя всяка година профилактичен и цитонамазка, по-сериозни изследвания не ми се е налагало и дано не ми се налага, че за всяко нещо си има първи път :mrgreen:

Къде си ги правите , при участъковите ли?
Аватар
tinkerbell

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология