04 Авг 2016, 16:16
Rali_hr написа:Никога няма да забравя, като отидох на лекар още преди стоо години. :) Лекарят беше мъж отвратителен. Не ми беше първи преглед, но ме втрещи и сега избягвам мъже гинеколози! С влизането се държеше с мене, сякаш сме първи приятели,но от онея фриволни държания, сещате се. Накрая ме пита сто пъти мензиса ми не знам си какво. А как я ненавиждам тая дума и всички хора, които я употребяват за мен не са достойни и за здрасти от моя страна.

Накрая ме изпрати с думите "ай ела след 1 седмица напомпана с вода да те видим на ехографа". Познайте дали отидох след седмица.
Еее, това наистина е много гадно държание! не знам как има жени, които биха били доволни от такъв лекар, или прагът на търпимостта им е много висок може би!
08 Авг 2016, 14:24
Сега който е по-съвестен, ходи да си прави профилактичните прегледи, т.е разчита се на съзнанието и културата на хората. Но колко са тези хора? Значи трябва да тръгнем от образоването и информираността на гражданите по отношение на здравето. Но за 27 години, май толкова станаха, не успяхме да го направим. Кой знае колко още години ще ни трябват.
08 Авг 2016, 16:15
Аз предпочитам при лекар жена за всякакви "интимни проблеми". Не че не може да има и мъже професионалисти, които няма да гледат на теб с "по-така" око или пък осъдително ,че си жена, а с "такъв тип проблем". Но все пак, някак повече влиза в положение за моментите, в които се чувстваш неудобно.
08 Авг 2016, 17:09
pravilno написа:Срам, не срам, притеснение, не притеснение отиваш и си казваш какво те мъчи, защото проблемът трябва да се реши и като не казваш или не взимаш мерки, става още по-зле. Дори и да не попаднеш на деликатен лекар, което е по-вероятно за съжаление, преглъщаш и правиш каквото ти каже, за да излезеш от ситуацията.
Принципно си права, но поведението на лекаря към пациента е част от неговия професионализъм. Разбирам, че и те са хора и трябва да запазят дистанция, но добрите знаят как да те предразположат, а не допълнително да те стресират.
08 Авг 2016, 17:20
За съжаление е така, а не може да се разчита само на хората. Съседка ми разказа, как си е отишъл племенникът ѝ защото не обърнал внимание на възпалена бенка. Като отишъл на лекар вече било късно...
09 Авг 2016, 09:22
Мислим си някои неща за много безобидни и че са без значение, но не винаги е така. Повече внимание май трябва да обръщаме на тялото си и на това как се чувстваме. Признавам си, че и аз не го правя винаги. Видя някое петънце или новопоявило се нещо, огледам го, почудя се и дотам. Да, изчезва после и няма последствия, но защо се е появило, дали наистина няма последствия? Не казвам, че човек трябва да е параноичен и да стане хипохондрик, но повече внимание не е излишно.
09 Авг 2016, 09:36
За щастие не съм попадала на лекари, които да имат неприлично или цинично поведение към мен, което много ме радва. И при мъже съм ходила, и при жени и отношението им е било строго професионално. Аз като съм доволна от някой лекар, все при него си ходя. При предпоследния над 8-9 години бях при него, но започна да ми се появява едно съвсем леко кървене когато си поиска, ходих при него един-два пъти, обяснявам, но той казва, че не вижда причина. Реших аз да потърся второ мнение и отидох при жена и тя откри едно малко полипче. Оправиха се нещата, но оттогава не съм ходила при другия гинеколог и сега си ходя при жената. Пациентът решава от чии услуги да се възползва и той определя на кой лекар да се довери.
10 Авг 2016, 14:25
Е разбира се, на лекар отиваш за да те излекува, не на сладки приказки, ама е много важно да те предразположи, да си кажеш всичко защото това може да помогне за диагнозата.
10 Авг 2016, 14:32
niya_mazova написа:Мислим си някои неща за много безобидни и че са без значение, но не винаги е така. Повече внимание май трябва да обръщаме на тялото си и на това как се чувстваме. Признавам си, че и аз не го правя винаги. Видя някое петънце или новопоявило се нещо, огледам го, почудя се и дотам. Да, изчезва после и няма последствия, но защо се е появило, дали наистина няма последствия? Не казвам, че човек трябва да е параноичен и да стане хипохондрик, но повече внимание не е излишно.
Да ходиш профилактично на прегледи е проява на здрав разум, по-добре да съм жива параноична хипохондричка, отколкото болна или недай си боже...
10 Авг 2016, 14:35
Lisandra написа:За съжаление е така, а не може да се разчита само на хората. Съседка ми разказа, как си е отишъл племенникът ѝ защото не обърнал внимание на възпалена бенка. Като отишъл на лекар вече било късно...
Но пък и от друга страна и параноята не е добро нещо, трябва да се проверява всяко съмнение и да се мисли какво ли значи възпалена бенка.