Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Gorica23 » 10 Окт 2016, 15:46

irka написа:Никога не съм си правила промивки и даже не знам кога се налага това нещо. При добра хигиена защо са нужни? Така само се намесваме не на място на природата и тялото ни.

И аз не правя, но имам приятелки, които правят промивки с разтвор на калиев перманганат. Едната обаче беше предозирала и се беше изгорила.
Gorica23

Мнениеот annydance » 11 Окт 2016, 13:45

Ако има някакъв проблем или лека инфекция, разбирам, но постоянно да си правиш и за мен е престараване. По-добре със смрадлика, при нея поне няма опасност да се изгориш, както при калиевият перманганат.
annydance

Мнениеот Pacienti » 14 Окт 2016, 12:32

За да се разбере дали има проблем се пуска микрибиология, ако се установи инфекция, едва ли само с промивки ще се излекуваш.
red_eyes, какво лечение ѝ назначиха?
Pacienti

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот tinkerbell » 21 Окт 2016, 14:02

Lisandra написа:
pitanka написа:И аз се чудя защо известно време почти нямам течение, после се позасили, после пак стане като преди :smile: . А всеки път цитонамазката ми е в границите на нормалното.

Ами ето и нейна публикация по въпроса, обяснено е разбираемо, даже предотвратява възникването на потенциални инфекции:
http://www.drkaliasheva.com/articles/tr ... nie-i-koga

Тази статия е доста подробна. С много от нещата, да чукна на дърво, не ми се е налагало да се сблъсквам, но пък е полезно да се знаят кои от тях са естествени и кои притеснителни.

pitanka, на теб в определени моменти ли ти се засилва или няма закономерност?
Аватар
tinkerbell

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот pitanka » 21 Окт 2016, 14:38

tinkerbell написа:
Lisandra написа:
pitanka написа:И аз се чудя защо известно време почти нямам течение, после се позасили, после пак стане като преди :smile: . А всеки път цитонамазката ми е в границите на нормалното.

Ами ето и нейна публикация по въпроса, обяснено е разбираемо, даже предотвратява възникването на потенциални инфекции:
http://www.drkaliasheva.com/articles/tr ... nie-i-koga

Тази статия е доста подробна. С много от нещата, да чукна на дърво, не ми се е налагало да се сблъсквам, но пък е полезно да се знаят кои от тях са естествени и кои притеснителни.

pitanka, на теб в определени моменти ли ти се засилва или няма закономерност?

Засилва ми се пред цикъл, което е обяснимо, но понякога и след секс. С приятеля ми държим на хигиената, но има такива случаи, когато е малко по-обилно няколко дена. Не си променя цвят или миризмата, измия се с интимен гел и всичко си е нормално. Обяснявам си го с някакви обикновенни бактериики :lol: , които не могат да се избегнат.
pitanka

Мнениеот fawla » 21 Окт 2016, 15:40

ПО време на овулация е съвсем нормално да се засили бялото течение, или дни преди цикъла, това са съвсем нормални неща, обяснявани ни още по време на онези неудобни часове в училищата. Притеснителното бяло течение е нещо съвсем различно, има характерна силна миризма, може да има и сърбеж и други неразположения.
Аватар
fawla

Мнениеот Enjis » 21 Окт 2016, 16:26

Имаме пропуски в това да ходим и да се преглеждаме дори и само профилактично, и май малко повече се вълнуваме от това какъв грим да ползваме, кожата ми, коста ми все за външният вид се грижим...
Действаме малко в последният момент и търсим помощ, когато проблемът вече е сериозен за жялост!
Enjis

Мнениеот Lisandra » 25 Окт 2016, 12:31

Enjis, едното на другото не пречи, според мен не трябва да се противопоставят нещата. Предпочитам да съм здрава и с добър външен вид.
Lisandra

Мнениеот nefertiti » 28 Окт 2016, 12:02

Ако говорим за грижи, не би трябвало да пренебрегваме нито физическото си здраве, нито психическото, нито външния вид, нито пък възможностите за интелектуално развитие. Всички тези неща имат отношение към качеството ни на живот. Дори и да не можем едновременно да следим за всичко, не трябва за нито едно да забравяме. И това не е само заради нас самите, всичко се отразява и на нашите близки.
nefertiti

Мнениеот Harmony » 28 Окт 2016, 12:28

Нищо не трябва да се пренебрегва, но не за всичко реагираш веднага. Все има нещо, което може да изчака, по-късно да му се обърне внимание.
Аватар
Harmony

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология