Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Ваня Стойчева » 07 Дек 2016, 15:07

Doktoricata написа:Здравната култура определено не ни е на ниво. В друга тема имаше изказвания, че никога не са си правили изследвания и едва ли не чакат проблем за да си пуснат една микробиология примерно. Карат го на доверие без да се замислят, че профилактичните прегледи са задължителни. Ето вчера беше световния ден за борба със СПИН, а колко от нас са се изследвали?
Какво значи карат го на доверие и споменаваш СПИН? Ами ако не правиш секс трябва ли да си правиш хиляди изследвания, след като нямаш примерно никакви проблеми, или си сигурен на 1000000% в половинката си? Не виждам причина да ходиш на 2 месеца на микробиология и да се изследваш от СПИН и други подобни заболявания. Според мен е достатъчно да се ходи на профилактични прегледи, а когато нямаш оплаквания, да не си търсиш излишно притеснения кое не ти е наред.
Аватар
Ваня Стойчева

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Pipilota » 07 Дек 2016, 15:12

Gorica23 написа:Pipilota, искаш да кажеш, че никога не си правила изследвания!? То не е задължително някой да кръшне за да се получи възпаление.

Ами да, нямам бяло течение, сърбежи, някакви оплаквания,нито проблеми с цикъла, болка, да ми става нещо, защо да си правя микробиология, на кое отгоре? ходя си на профилактичните прегледни 1-2 пъти годишно и това е. Задължително ли е да си правиш микробиология и изследвания за половопредавани болести?! Моят мъж съм сигурна, че не ми изневерява, защо да се притеснявам, че ще ми докара спин.. :roll:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Pipilota » 07 Дек 2016, 15:14

Doktoricata написа:Здравната култура определено не ни е на ниво. В друга тема имаше изказвания, че никога не са си правили изследвания и едва ли не чакат проблем за да си пуснат една микробиология примерно. Карат го на доверие без да се замислят, че профилактичните прегледи са задължителни. Ето вчера беше световния ден за борба със СПИН, а колко от нас са се изследвали?

В другата тема има хора, които стоят зад тези изказвания и не са някакви бели петна, които да бъдат обсъждани, както ви падне, нали? Защо трябва да си правя изследвания за спин всяка година?! Последно си правих преди втората бременност! Не съм лежала в болница, не съм давала кръв, не са ми преливали, не съм правила секс с друг, освен съпругът ми и той не е правил. Да добавя, че не съм се друсала с общи спринцовки от както се помня, та като цяло, не виждам що да се притеснявам. Кажи за какво доверие говориш?! Доверие в какво и в кого?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот rabotnata pchela » 07 Дек 2016, 17:16

Pipilota написа:
Gorica23 написа:Pipilota, искаш да кажеш, че никога не си правила изследвания!? То не е задължително някой да кръшне за да се получи възпаление.

Ами да, нямам бяло течение, сърбежи, някакви оплаквания,нито проблеми с цикъла, болка, да ми става нещо, защо да си правя микробиология, на кое отгоре? ходя си на профилактичните прегледни 1-2 пъти годишно и това е. Задължително ли е да си правиш микробиология и изследвания за половопредавани болести?! Моят мъж съм сигурна, че не ми изневерява, защо да се притеснявам, че ще ми докара спин.. :roll:

Спокойно, не си единствена, аз не съм си правила такова изследване досега,щом лекарят ми не е казал, че имам нужда, защо да го правя, след като и симптоми нямам някакви на неразположение!? :roll:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Doktoricata » 07 Дек 2016, 17:57

Чакайте малко, какво подскачате като ужилени. Нали тука си пишем за да получим и да дадем съвет.
За доверието изхождам от няколко коментара, единия от които, сега забелязах е на Pipilota. Не съм искала да я засегна, но съгласете се, че никога да не си си правил изследвания е странно.Инфекции и заболявания могат да се появят по най - различни причини, не е необходимо да си изневерил за да се изследваш, аз поне така мисля.

Споменах СПИН, защото първи декември е световният ден за борба със СПИН и аз самата не се изключвам от въпроса си. Няма нищо лошо да имаш доверие на човека до себе си, но както се казва проверката е висша форма на доверие.

Никъде не казвам, че през два месеца трябва да се изследва човек, но поне веднъж годишно е задължително. Има заболявания, които протичат без симптоми и ако се хванат в начален стадий лечението е по-лесно.
Doktoricata

Мнениеот viking » 08 Дек 2016, 10:36

Doktoricata написа: Има заболявания, които протичат без симптоми и ако се хванат в начален стадий лечението е по-лесно.

Да не забравяме, че тук влиза и хепатит С, при който също няма признаци поне в началото. Всеки се усеща кога дадена ситуация може да е рискова и да има някакви последствия. И в такъв случай е необходимо да се направят изследвания. Но когато нямаш опасения и просто не попадаш в такива ситуации, си пасуваш и си спокоен. Шокът е огромен сигурно, ако в себе си си сигурен и изведнъж се появи заболяване, което партньорът ти е причинил. Колкото и да си приказваме, никой не си прави изследвания или почти никой, когато не води рисков полов живот. Най-много една цитонамазка и това е.
viking

Мнениеот Gold » 08 Дек 2016, 11:57

Когато си предвиждаме профилактични прегледи, не е зле да се включва и такъв тип изследване за микробиология, дори и без оплаквания. Особено в периоди след море, след басейни, ако често носим по-прилепнали дрехи... Вид превенция е. За някои инфекции симптоми не са мигновени и може да се улавят неща в зародиш.
Gold

Мнениеот Lisandra » 08 Дек 2016, 12:38

И аз мислех като вас докато не се опарих. Казваха, че е нормално течението ми и че съм чиста, докато не неправихме изследване за хламидия. Оказа се, че при нея няма симптоми и се хваща само с изследване, ама някой трябва да ти го каже.
От друга страна си спомням, че като забременях, още на първия преглед ми взеха секрет за изследване, не защото имах проблем, а такава е практиката. Така че, не може да не сте правили и вие. Всяка жена трябва да си прави и цитонамазка веднъж годишно.
Lisandra

Мнениеот Lisandra » 08 Дек 2016, 13:27

Току що гледах в новините репортаж, където студентка обясняваше, че безразборният секс е нещо нормално.
Та честит 8-ми декември!
Lisandra

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Дек 2016, 13:45

viking написа:
Doktoricata написа: Има заболявания, които протичат без симптоми и ако се хванат в начален стадий лечението е по-лесно.

Да не забравяме, че тук влиза и хепатит С, при който също няма признаци поне в началото. Всеки се усеща кога дадена ситуация може да е рискова и да има някакви последствия. И в такъв случай е необходимо да се направят изследвания. Но когато нямаш опасения и просто не попадаш в такива ситуации, си пасуваш и си спокоен. Шокът е огромен сигурно, ако в себе си си сигурен и изведнъж се появи заболяване, което партньорът ти е причинил. Колкото и да си приказваме, никой не си прави изследвания или почти никой, когато не води рисков полов живот. Най-много една цитонамазка и това е.

Ама защо да се изследвам за половопредавани болести, без да има от къде да дойдат?! :shock: Това не разбирам!
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология