Младши сержант Александър Иванов се нуждае от спешна операция в чужбина: герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум

Търсите или продавате дефицитно лекарство, нуждаете се от спешна помощ или съдействие.

Младши сержант Александър Иванов се нуждае от спешна операция в чужбина: герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум

Мнениеот Диляна Маринова » 28 Окт 2015, 12:10

31-годишният младши сержант Александър Иванов страда от тежка форма на карцином. Преди две години, вместо да отиде на меден месец, той постъпва в гръдна хирургия на Военномедицинска академия в София, където само три седмици след сватбата си преживява първата операция. Отстранен е подут лимфен възел на шията, но това е само началото. Резултатите от биопсията сочат тумор, особено агресивен, смесица от герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум.

Лекарите започват да търсят първоизточника. Така стигат до тестиса и насрочват втора операция. Оказва се обаче, че в тялото има разсейки и в далечни органи. Паралелно с това, младото семейството разбира, че бъдещото лечение сериозно би намалило шансовете им да имат деца. В началото на 2014 г. е назначена първата химиотерапия. Следващите шест месеца започва подобрение - апетитът на Сашо се връща, килограмите му се възстановяват, болките отслабват и постепенно спират. Семейството се успокоява, че борбата ще бъде спечелена. Тъй като Александър е действаш военнослужещ във Военновъздушните сили, той получава безплатно лечение на високо за страната ниво във ВМА.

Втората половина на 2014 година е предписана лъчетерапия, за да допълни действието на основната терапия. През март 2015, след осем месечна почивка от химиотерапията, той отново е във ВМА за химиотерапия, а състоянието му рязко се е влошило. От този момент обаче тялото спира да отговаря на лечението, както досега. Подобрение не настъпва. Освен драстичната загуба на тегло, денонощно високата температура, мускулна отпадналост, гадене, повръщане и силни болки, Александър вече е развил и тежка пневмония.

През юли 2015 Сашо и съпругата му Даниела научават най-тежката новина. Лекарите са безсилни и очакват месеци или година живот. Семейството обаче не се предава и започва да търси алтернативи - имунотерапия, холистична медицина, консултира се с още лекари, посещава Анадолу клиник в Истанбул, където предлагат да проведат лечение трансплантация на костен мозък и стволови клетки. Нещо което се прави и в България, но никой от лекуващите лекари не е предложил на младия мъж.

Въпреки трудностите, младите се справят сами в тези тежки две години. И двамата не са прекъсвали работа през цялото това време. Александър винаги е изпълнявал служебните си задължения като музикант от духовия оркестър на ВВС, а в моментите на подобрение се е включвал и в допълнителни изяви с приятелите си от Берковската духова музика. Даниела е учителка в Пловдив, започнала е и втора работа, а в малкото свободно време, което й остава покрай трудностите с болестта на Сашо, работи и по допълнителни проекти.

Сумата от 97 000 евро обаче е непосилна за двамата млади и семействата им. Приятелите и колегите на Сашо и Дани помагат с каквото могат, организират се малки дарителски акции, благодарение на които семейството отново има надежда за щастлив финал. Но парите пак не стигат.

Ето тук се появяват всички онези хора, които имат добри сърца, изпитват състрадание и знаят какво е да се бориш за живота на любим човек. Семейството и приятелите на Александър молят всеки, който има възможност да отдели някаква малка част от бюджета си, да помогне за спасяването на младия мъж и да върне усмивката на лицето му.
aleksandar facebook kampania.png
aleksandar facebook kampania.png (105.12 KiB) Прегледано 1001 пъти

За целта е открита дарителска сметка:
Обединена българска банка
IBAN BG73 UBBS 80021038429340
BIC UBBS BG SF
Александър Георгиев Иванов
PayPal: alexandarbrass@gmail.com

Можете да се присъедините към кампанията за спасяването на Сашо във Facebook тук.
Диляна Маринова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Окт 2015, 12:03

Re: Младши сержант Александър Иванов се нуждае от спешна операция в чужбина: герминативно-клетъчен тумор с компоненти на тератом, ембрионален карцином и тумор на Тейлум

Мнениеот bditranslations » 28 Окт 2015, 22:28

Дано помогна, като споделя на стената си! Нямам възможност за момента да изпратя пари!
bditranslations
 
Мнения: 44
Регистриран на: 18 Дек 2011, 15:57
Местоположение: Стара Загора

Край на кампанията за набиране на средства за младши сержант Александър Иванов

Мнениеот Диляна Маринова » 13 Ное 2015, 13:05

31-годишният военен музикант Александър Иванов, който се бореше с тежък карцином, за съжаление, не дочака да получи предложеното от турска клиника лечение. Младшият сержант почина внезапно на 8 ноември, само две седмици след началото на кампанията за набиране на средства за трансплантация на костен мозък и стволови клетки.

Семейството на Александър благодари на всички хора с добри сърца, които се притекоха на помощ в трудния момент. Събраните средства ще отидат при друг тежко болен човек, който се нуждае от скъпоструващо лечение.

Благотворителният концерт, който трябваше да се състои на 17 ноември в бар RockIT в София се отменя. На 7 декември от 19:00 ч. обаче ще има концерт в памет на Сашо в Playground Paradise Center с участието на Наско Месечков, Орлин Павлов, Део, Мартин Гаджев, Клавдия и Росен Димитров. Събраните средства също ще бъдат дарени за лечение.
Диляна Маринова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Окт 2015, 12:03


Назад към Зов за помощ

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта