01 Дек 2015, 12:23
Pipilota написа:lussy написа:Anka написа:За мен няма нищо лошо да се лекува детето или ние самите, по методи от миналото, но това, което се описва тук определено е опасно!
Интересното е, че от миналото не съм чувал някое дете да е пострадало от ракия или нещо подобно, но е факт, че хората и поколенията се израждат, изнежват и това води до подобни случки!
Защото не е имало толкова много възможности за разпространяване на информацията, както сега. Сега знаеш някой във Видин дали е кихнал, а на времето не е било така. А и в миналото са умирали децата толкова често и от толкова лечими за момента болести.
01 Дек 2015, 18:08
02 Дек 2015, 12:34
Elica написа:Със сигурност не е имало вируси като сегашните, които са устойчиви на какво ли не, но определено е и доста глупаво да натрият малко дете с ракия.
02 Дек 2015, 13:30
02 Дек 2015, 14:59
02 Дек 2015, 15:30
28 Дек 2015, 11:04
Локумът написа:Евала и мен така са ме лекували, добре, че съм станал човек. За емблематичните попари с ракия/вино и обтриването на венеца на бебетата с ракия отново можем да бъдем благодарни на тези методи.
28 Дек 2015, 15:18
Lollipop написа:Локумът написа:Евала и мен така са ме лекували, добре, че съм станал човек. За емблематичните попари с ракия/вино и обтриването на венеца на бебетата с ракия отново можем да бъдем благодарни на тези методи.
Абсолютно те подкрепям. А и да не забравяме, че част от лечението и грижата към децата е било да им се слага и малко ракия в млякото :)
23 Окт 2016, 20:36
24 Окт 2016, 11:46
Nenna73 написа:И на мен като дете ми слагаха компреси с ракия и на гърлото и на гърдите.Миризмата беше ужасна.
Завиваха ме с два юргана и аз се потях.Верно,температурата падаше.Преобличаха ме и процедурата се повтаряше.
Чаят с мед и лимон беше задължителен.
Но на другия ден ме водеха на лекар и си пиех и лекарствата