09 Фев 2016, 21:17
Здравейте, отварям тази тема за хора, които са с отстранен жлъчен мехур. За да говорим за това дали се промени живота след това.
Как се отразява на организма отстраняването на жлъчния мехур. Компенсира ли се липсата му. С какво трябва да се съобразява човек след премахването, с какво да внимава, трябва ли да прави някаква профилактира или хранителни режими. И въобще, които каквото иска да сподели по темата.
10 Фев 2016, 11:54
МНого е неприятно да ти липсва орган, без който уж можеш. Голяма диета трябва при отстранен жлъчен мехур и често хапване на полезни храни и много фибри, това знам това казвам.
Мога да разпитам повече, защото имам позната, която е така.
10 Фев 2016, 13:09
Очаква те вечна диета, най-вече това, ако не предизвикваш дразнения можеш да живееш съвсем нормално. ;)
10 Фев 2016, 14:44
tinkerbell написа:Здравейте, отварям тази тема за хора, които са с отстранен жлъчен мехур. За да говорим за това дали се промени живота след това.
Как се отразява на организма отстраняването на жлъчния мехур. Компенсира ли се липсата му. С какво трябва да се съобразява човек след премахването, с какво да внимава, трябва ли да прави някаква профилактира или хранителни режими. И въобще, които каквото иска да сподели по темата.
Здравейте, tinkerbell!
Ще подготвим статия в секцията "Алтернативна медицина" по тази тема. Когато е готова, ще Ви изпратим линк към нея.
С уважение,
Фрамар
10 Фев 2016, 14:56
Някои знам, че не спазват дори и диета, но постоянно имаш чувство за глад, затова и често напълняват много след отстраняването на жлъчния мехур. Затова трябва да внимаваш какво ядеш най-вече и да се пробваш.
10 Фев 2016, 15:22
На мен ми отстраниха жлъчния мехур преди доста години. В началото е много некомфортно, особено докато се нагласиш към храната. Чувството на глад също е много подвеждащо, но после се научаваш да не му се връзваш и да го контролираш сякаш. Сег аживея без колбаси, алкохол пия много рядко и по малко, пържено си позволявам много рядко. Главно хапвам пълнозърнести храни и зърнени. Овесените ядки също са много комфортни. След операцията обаче имах разстройство за около 2 седмици и мина. :) Не е толкова страшно и без това се живее.
10 Фев 2016, 16:12
оОо, звучи ужасно!

Дано да не е наистина много затормозяващо.
10 Фев 2016, 21:34
Framar написа:tinkerbell написа:Здравейте, отварям тази тема за хора, които са с отстранен жлъчен мехур. За да говорим за това дали се промени живота след това.
Здравейте, tinkerbell!
Ще подготвим статия в секцията "Алтернативна медицина" по тази тема. Когато е готова, ще Ви изпратим линк към нея.
С уважение,
Фрамар
Много благодаря, ще следя с интерес за такава статия.
До колкото знам, дори и без мехур, има риск от образуване на нови жлъчни камъни, които пак можели да доведат до кризи. Чувала съм и че има някакви промени, свързани с това как тялото разгражда мазнините (дори полезните), но не съм наясно какво точно означава на практика.
15 Фев 2016, 12:08
tinkerbell написа:Много благодаря, ще следя с интерес за такава статия.
Ето линк към обещаната статия:
Билки и алтернативни средства след отстраняване на жлъчния мехурС уважение,
Фрамар
17 Фев 2016, 17:55
Чудесно, много Ви благодаря!!!