Трябва ли кучетата да са с намордник?

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Трябва ли кучетата да са с намордник?

Мнениеот S_Milenska » 06 Апр 2016, 12:56

Отново имаме новина за дете, нахапано от питбул. :roll: До кога ще продължава това, този път кучето е било на дълъг повод и е нападнало детето, като го е хапало по главата! :mad: :mad: :mad:
Не робувам на понятието, че като е питбул е лошо куче, но ме е яд на стопаните на опасни големи животни. Всяко едно дете, всеки един човек е потенциална мишена за животните! Колкото и да са добри и верни кучетата, има породи, които са по-импулсивни и хапят на поразия, има други, които са зле възпитани и също хапят и се нуждаят от намодник. Не трябва ли да преценяме риска и да се опитваме да запазим околните, като съвсем простичко сложим намордник на кучетата си? Защо собствениците на големи кучета не ги водят на къс подов и с намордник - така както е по закон?! Защо не искат да пазят здравето на околните? Защо избиват комплексите си по такъв опасен начин?!
Ако някой от вас има едро куче наистина съм любопитна, защо се отнасяте толкова безотговорно?! :mad: :mad: :mad:
Аватар
S_Milenska

Re: Трябва ли кучетата да са с намордник?

Мнениеот roksana » 15 Апр 2016, 16:22

Както всяко стадо си има мърша, така и има хора, които нарочно предизвикват животните или не се съобразяват с дадена препоръка. Но в, хайде 90 % от случаите, не става въпрос за умишлено дразнене на кучетата. По принцип и аз смятам хората, които измъчват кучетата за изверги, но това вече е друга тема.
roksana

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Апр 2016, 17:04

Винаги съм обичала животните! Но и аз смятам, че е редно да бъдат с намордник по-опасните породи. Вярно, няма да му е комфортно на кучето, но ще свикне. По-добре така, отколкото да се случи нещо на някое детенце, или на голям човек! шокът е голям, а и виждаме и фатални случаи!
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pravilno » 08 Апр 2016, 16:59

Всички, които имат кучета, задължени ли са да ги водят на отчет някъде? Не мисля, че го правят всички. Как ще им налагат глоби тогава, щом няма обикновена отчетност? Неговото куче направи нещо, той не го е регистрирал и след белята се отърве от него и после иди доказвай, че има куче и че точно то го е направило.
pravilno

Мнениеот Pipilota » 13 Дек 2016, 10:12

BeenieGal написа:Те хората казват какво най-много върши работа, пък вие ако искате го правете и ако можете, ако искате, недейте :lol: ! То по-добре да не се налага.

Много ми е интересно как точно върши работа, кучето ако те нападне ти какво правиш, седиш и чакаш да те нагризе и се правиш на желязната лейди? Моля ти се... наистина теб куче хапало ли те е ?
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Pipilota » 13 Дек 2016, 10:05

И мен си ме е шубе и като видя кучета минавам на другия тротоар, а като съм с децата изтръпвам направо! Не ми се слушат обяснения за хладнокръвие и как не трябва да те е страх. Повечето кучета приличат на магарета.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот penny » 22 Дек 2016, 18:21

А на хората им е много удобно да ги хапят :twisted: .
penny

Мнениеот pavleta » 07 Апр 2016, 10:03

Защо защитниците на животните и специално на кучетата не говорят и за мерките, които един стопанини трябва да взима относно любимеца си? Добре защитават, но да обръщат внимание и на правилата. Ако и те настояват и следят за спазването им, ще улеснят и своята кауза - хората няма да са толкова негативно настроени към кучетата и няма да са жестоки към тях.
pavleta

Мнениеот Mon_ton » 08 Апр 2016, 15:02

utro77 написа:Неслучайно в някои държави породи като питбул, бултериер, американски стафордшир териер, са забранени за отглеждане със закон. Поради факта, че няма гаранция в ръцете на какви стопани ще попаднат.
И тук трябва да ги забранят!
Превенцията с намордниците също може да сработи, но трябва да има строг контрол - да се налагат големи глоби и не инцидентно, а системно.

Напълно съм съгласна. Трябва да се научим да си пазим децата, а и не само, самите хора! Омръзна ми с това "то е добро куче" и подобни. ВИждаме добрите кучета какво причиняват на хората! Всяко куче може да се раздразни от нещо и действията муда бъдат фатални. Та то всеки човек може да се ядоса и да направи нещо на другия, защо кучето да не може да избуги самообладание? Особено тези опасните, а и също бих включила ротвайлер, дого аржентино, доберман, все към опасните кучета, към които трябва да се подхожда много внимателно!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Mon_ton » 06 Апр 2016, 14:07

Винаги ме е било много страх, когато съм навън и има пуснати кучета, или някой слабичък човек или дете разхожда голямо куче. Не е толкова сложно да се сложи да се обезопаси кучето и да се спаси живот, било то буквално, или от страха и шока, който остава след срещата с животното. Няма гаранции че кучето е безопасно. Мен лично ме е хапала булонка като дете, имам още белег на ръката. А ако е по-голямо куче то сигурно можеше и да ми липсва някоя част от ръката!
Аватар
Mon_ton

ПредишнаСледваща

Назад към Ветеринарна медицина