Трябва ли кучетата да са с намордник?

Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева

Re: Трябва ли кучетата да са с намордник?

Мнениеот mix_twix » 13 Апр 2016, 09:17

ВлaдиславПетров написа:То има и правила как се водят деца на разходка и как се водят и прибират от училище ама скъпи родители така ги спазвате, че незнам как не ви е срам да пишете. Това е друга тема. Да има невъзпитани и импулсивни кучета,има спокойни кучета,които и повод им не трябва, но има и агресивни хора и такива които ги предизвикват.... на това внимание обърнахте ли и кой ще защити кучетата от извреците? Да съгласен съм за определени породи и кучета може да се наложат санкции, но съм за голямо ЗА санкции и на агресори извреци и подобни и преди да се започне темата запознайте се със случая.... Майката не е обърнала внимание на детето и то се е приближило...

Виж сега от твоето изказване излиза, че предпочиташ децата да са с намордник. :) което да знаеш, не е много готино. ;) Разбира се, че кучетата са живи същества, аз имам също куче, страхотен лабрадор, но смятам, че когато е на място, където има деца, е добре агресивното куче да е с намордник, а аз моето го държа на много къса каишка до крака ми и през цялото време се оглеждам около нас за деца и хора, които биха решили да дойдат да пипат кучето. :!: Тъй че е до по-голяма степен въпрос на самосъзнание, но кучета, които са агресивни породи, едри са и тежат повече от човека, който ги води е редно да бъдат с намордник, за общото спокойствие. :!: :!: :!:
Аватар
mix_twix

Мнениеот miron » 06 Апр 2016, 15:49

Лошо е, че се получава така. Сякаш кучетата питбул ги отглеждат само някакви комплексари. А онзи бил казал "няма да се повтори".. добре, че детето е вън от опасност! Не знам тази порода е вече като диагнозата BMW! :evil:
miron

Мнениеот Lollipop » 28 Юни 2016, 12:10

iwoni написа:Все се питам защо кучетата повече нападат децата? Те не могат да ги наранят, само им се радват. Разбира се, че трябва да пазим децата от кучетата, първите не могат да се защитят от агресивно животно.

Нападат децата, защото са шумни и това стресира животните, което ги кара да нападат, за да се предпазят. Затова е редно да се пазят кучетата, да се обезопасени и да са на повод.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Lollipop » 13 Апр 2016, 09:20

ВлaдиславПетров написа:То има и правила как се водят деца на разходка и как се водят и прибират от училище ама скъпи родители така ги спазвате, че незнам как не ви е срам да пишете. .

Извинявай, майка съм от 10 години, но явно съм пропуснала какви са правилата за разходка на детето? :mrgreen:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 13 Дек 2016, 11:18

Разбира се, ако се държиш като по-властен ще имаш предимство, но когато те нападне куче не можеш да си мислиш такива неща. Много често домашните кучета дори скачат от повода и стопаните им докато реагират, вече е късно./
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Kaya » 28 Юни 2016, 12:55

Lollipop написа:
iwoni написа:Все се питам защо кучетата повече нападат децата? Те не могат да ги наранят, само им се радват. Разбира се, че трябва да пазим децата от кучетата, първите не могат да се защитят от агресивно животно.

Нападат децата, защото са шумни и това стресира животните, което ги кара да нападат, за да се предпазят. Затова е редно да се пазят кучетата, да се обезопасени и да са на повод.

Шумни са и не могат да се пазят, а и то кой може да се опази от куче, което тича срещу него и гледа да го захапе?! Го голям човек не може да се опази, реши ли някое куче да те хапе си до там и няма връщане назад.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот kauda » 26 Юни 2017, 14:42

На никой не му е приятно да му кажат, че кучето му е опасно и т.н. Всички си мислим, че имаме контрол над тях, но не винаги е така, понякога реагират, когато решат, че изпитват опасност или пък, че са застрашени или чеи скат да доминират.. Много нелепи и неловки ситуации могат да предизвикат агресия.
Аватар
kauda

Мнениеот kalinka-kuku » 26 Юни 2017, 09:07

Малко сигурност не пречи, играят деца има хора по-шумни , такива които са по-страхливи. Кучетата ги усещат тези неща, защо трябва да стават бели, и без друго са ни предостатъчно бездомните, че да се рпитесняваме и от домашните.
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот kalinka-kuku » 06 Апр 2016, 16:10

Смятам го за задължително! Виждаме, че от най-малкото стават инциденти, дори и когато кучето е на повод мож да стане белята. Дано детенцето да се оправи
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот iwoni » 20 Апр 2016, 13:47

Все се питам защо кучетата повече нападат децата? Те не могат да ги наранят, само им се радват. Разбира се, че трябва да пазим децата от кучетата, първите не могат да се защитят от агресивно животно.
iwoni

ПредишнаСледваща

Назад към Ветеринарна медицина