Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с д-р Искрен Станилов и д-р Деница Русева
Правила на форума
Добави отговор

Re: Трябва ли кучетата да са с намордник?

06 Апр 2016, 17:21

marsu написа:Смятам го за задължително! Виждаме, че от най-малкото стават инциденти, дори и когато кучето е на повод мож да стане белята. Дано детенцето да се оправи

То ще се оправи, но сигурно щему остане белег за цял живот и нямам предвид физическия :sad: .

12 Дек 2016, 16:25

Дете няма как да реагира толкова хладнокръвно и първата му реакция е да бяга и да крещи. Затова кучетата трябва да са с намордници.

26 Юни 2017, 12:47

Трябва си контрол над кучетата, може да стане опасно наистина..

12 Дек 2016, 12:24

Има как да се опазиш или поне да направиш така, че да се разминеш с по-малко поражения. Първо не трябва да се паникьосва човек. Не трябва да се бяга или вика, това още повече ги озлобява. А първата реакция винаги е такава. Като покажеш, че не се страхуваш от него, и не напада. Не трябва да се гледа и в очите.

08 Мар 2017, 16:59

Аз се притеснявам като видя малко по-голямо куче, което е дори на по-отпуснат повод, не се знае, може да скочи, може да е агресивно, а може да ми се зарадва и да ми скочи отгоре, което също не ме радва, не ми харесва и кучетата да ме преследват и подушват.

08 Мар 2017, 16:26

penny написа:А на хората им е много удобно да ги хапят :twisted: .

Това в повод за болничен, така че абсолютно на 100% е готино да си нахапан. :lol: идиотията на българина е пълна, искаме да сме като европейските страни, но не искаме да си чистим след кучето, не искаме да си слагаме намордник на кучето, но искаме да сме много важни...

09 Дек 2016, 17:30

Ми то като цяло трудно някой може да с е опази от кучетата, няма как човек да ги захапе..

06 Апр 2016, 14:27

Зависи. Ако кучето е агресивно, ако стопанина не може да му има доверие - то тогава да. Аз имам голдън ретривър и никога не съм го извеждал с намордник. Кучето е много спокойно, пипат го непознати деца, никога не ми е създавал причини да се притеснявам. Но съм съгласен, че по-агресивните породи и едрите кучета е добре да да с намордник,особено по улиците.

19 Дек 2016, 18:15

Какво му е толкова неудобното да е с намордник? Кучето не е излязло навън да яде, а да се разхожда. Не му причинява болка, не знам защо собствениците не си спестяват така проблеми.

13 Дек 2016, 10:08

Те хората казват какво най-много върши работа, пък вие ако искате го правете и ако можете, ако искате, недейте :lol: ! То по-добре да не се налага.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5