Ако можеха да говорят, но не могат, затова нека поговорим вместо тях. Споделетe всичко за вашите домашни любимци - типични или екзотични.
Онлайн консултация с
д-р Искрен Станилов и
д-р Деница Русева
07 Апр 2016, 09:40
Трябва, ама на кой му пука?

Всеки си мисли, че неговото куче няма да направи подобно нещо, отгоре на всичкото си мислят, че така създават дискомфорт на любимите си животни. Това е така, но за това във всеки град има места, на които да се пуска кучето. До там могат спокойно да го заведат с наморник и като имат желание да го пуснат да си тича.
13 Апр 2016, 01:29
То има и правила как се водят деца на разходка и как се водят и прибират от училище ама скъпи родители така ги спазвате, че незнам как не ви е срам да пишете. Това е друга тема. Да има невъзпитани и импулсивни кучета,има спокойни кучета,които и повод им не трябва, но има и агресивни хора и такива които ги предизвикват.... на това внимание обърнахте ли и кой ще защити кучетата от извреците? Да съгласен съм за определени породи и кучета може да се наложат санкции, но съм за голямо ЗА санкции и на агресори извреци и подобни и преди да се започне темата запознайте се със случая.... Майката не е обърнала внимание на детето и то се е приближило...
06 Апр 2016, 13:03
Сигурно всеки стопанин си мисли, че неговото куче е кротко и не би посегнало и затова не взима никакви мерки. Това е голяма заблуда. Неслучайно има писани правила как да се разхожда куче.
22 Дек 2016, 17:09
borkova написа:Какво му е толкова неудобното да е с намордник? Кучето не е излязло навън да яде, а да се разхожда. Не му причинява болка, не знам защо собствениците не си спестяват така проблеми.
Защото го приемат, като че си тормозят кучетата, а и то със сигурност не им е удобно на животните!
08 Апр 2016, 14:56
Неслучайно в някои държави породи като питбул, бултериер, американски стафордшир териер, са забранени за отглеждане със закон. Поради факта, че няма гаранция в ръцете на какви стопани ще попаднат.
И тук трябва да ги забранят!
Превенцията с намордниците също може да сработи, но трябва да има строг контрол - да се налагат големи глоби и не инцидентно, а системно.
19 Дек 2016, 17:02
Вярно е, че на кучетата няма да им е много удобно да са с намордник, но поне е едно спокойствие за останалите хора, не всеки път може да предвидим настроението на кучето. Айде да е бездомно, да кажеш, че няма кой да отговаря за него как да е. Няколко часа неразположение, може да струва живот!
10 Апр 2016, 15:28
Като стане белята, пак сме след дъжд качулка. Не си вземаме поука от чужките дрешки. Никога няма да тръгнат кучетата в България с намордник, нито някога някой ще чисти след тях, ще ровят децата ни по кучешки фекали и ще ги разнасят. Ние винаги намираме начин да обиколим закона - защото така искаме!
12 Дек 2016, 14:56
Ginger написа:Има как да се опазиш или поне да направиш така, че да се разминеш с по-малко поражения. Първо не трябва да се паникьосва човек. Не трябва да се бяга или вика, това още повече ги озлобява. А първата реакция винаги е такава. Като покажеш, че не се страхуваш от него, и не напада. Не трябва да се гледа и в очите.
Да глупости са това, не показваш, че се страхуваш и то не напада... Иди ги обяснявай на някой нахапан от кучетата.
Какво правиш, че да не те е страх, стоиш мирно икротко и чакаш да те нагризе колкото си иска и така си показал, че не те е страх ли? За мен тва са теории на хора, които никога не са имали честта да бъдат хапани от куче. Мен като дете ме нахапа домашно куче, без по никакъв начин да го провокирам, минах покрай него бях сам, демек не съм викал и онова ме захапа за ръката. Стопанката беше така добра да си тръгне без да попита как съм.
15 Апр 2016, 16:53
Дори и някой идиот ад предизвика куче - разбирам да го нападне. Но в много случаи жертвите са деца, които са деца, това са. Не може някой да ги обвинява, не си мислете, че вие сте били по-умни деца или по-различни. Това са деца! Те трябва да бъдат пазени!
06 Апр 2016, 13:28
zagrijena написа:Сигурно всеки стопанин си мисли, че неговото куче е кротко и не би посегнало и затова не взима никакви мерки. Това е голяма заблуда. Неслучайно има писани правила как да се разхожда куче.
Te хубаво си го мислят, но после едва са успели да извадят главата на детето от устата на к учето!