Месечен цикъл - закъснения, редовна менструация, изобилно кръвотечение, отклонения от нормата

Re: Нередовен цикъл след спиране на противозачатъчни?

Мнениеот vikita » 03 Юли 2014, 15:47

Здравейте и аз имах същия проблем. Пих противозачатъчни около 4 години, спрях ги и през следващите 6 месеца ми дойде само 3 пъти и с всеки месец все повече ми закъсняваше... но сега пак ги почнах заради проблеми и няма как .. Мислех си, че трябва да си почине организма от хапчетата, защото известно време имат ефект, ноо явно при мен не беше така.
vikita

Re: Нередовен цикъл след спиране на противозачатъчни?

Мнениеот FramarLekari » 10 Авг 2014, 16:39

Здравейте, magda!

Повечето противозачатъчни таблетки съдържат комбинация от хормоните естроген и прогестин, а някои само прогестин. Хормоналните контрацептиви предпазват от бременност чрез предотвратяване на овулацията.

Започване или спиране на прием на противозачатъчни таблетки може да повлияе на менструацията. Тъй като таблетките повлияват върху овулацията и половите хормони, това може да промени нормалната им продукция и да бъде необходимо на организма време, за да възобнови производството им. Някои жени имат нередовен или липсващ менструален цикъл до шест месеца след преустановяване на приема на противозачатъчните таблетки.

Поздрави,
Фрамар
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari

Re: Притеснително ли е скъсяването на месечния цикъл?

Мнениеот S_Milenska » 24 Ное 2014, 12:15

Че това разстояние е нормално според мен, 28 дена си е супер. Няма място за притеснение :)
Аватар
S_Milenska

Закъсняване на цикъл 2 месеца след спиране на противозачатъчни

Мнениеот eti_ » 09 Апр 2015, 17:01

Приемах три/четири месеца противозачатъчни Логест... Два месеца и половина след прекратяване на приема им нямам цикъл... правих си два теста шуър чек и двата са отрицателни.. Каква е възможността да съм бременна? И ако няма такава как да възвърна цикъла си?
eti_

Re: Закъсняване на цикъл 2 месеца след спиране на противозачатъчни

Мнениеот Коцева » 09 Апр 2015, 17:17

Не зная дали е ОК да се смята за нормално, но и аз бях така, до колкото съм чела просто организма е объркан и трябва да се нагласи докато започне да ти идва пак нормално. Всъщност най-добре е да отскочиш до лекаря си, тъй като при мен се оказа, освен това настройване на организма и поликистозни яйчници, така че не чакай, а щом тестовете са отрицателни 2 месеца по-късно, просто е нищожна вероятността за бременност!
И все пак не предприемай нищо, освен посещението при лекар, предполагам и Фрамар ще ти отговори! ;)
Коцева

Мнениеот eti_ » 11 Апр 2015, 11:14

Доктора ми каза че е от напрежение главно, но вече не ми си струва нормално това закъснение и явно пак ще отскоча.
eti_

Мнениеот Monika_Spasova » 13 Апр 2015, 10:19

eti_ написа:Доктора ми каза че е от напрежение главно, но вече не ми си струва нормално това закъснение и явно пак ще отскоча.

Смени лекаря, не знам какво напрежение може да имаш, но провери и на друго място. :) Може наистина да няма нищо притеснително, но е добре да си "вържеш гащите" :)
Аватар
Monika_Spasova

Мнениеот zeemal » 14 Апр 2015, 13:31

благодаря Ви докторе! имах само един въпрос и той е нормално ли е заради вестибуларния апарат да ме боли глава при елементарни физически натоварвания като изкачване на стълби? боли ме в областта на челото ,отгоре и в слепоочията. На какво може да се дължи това възможно ли е да е увеличено вътречерепно налягане от кистата и има ли повод за притеснения? Блаходаря Ви още веднъж!
zeemal

Мнениеот eti_ » 23 Апр 2015, 20:37

Коцева написа:Не зная дали е ОК да се смята за нормално, но и аз бях така, до колкото съм чела просто организма е объркан и трябва да се нагласи докато започне да ти идва пак нормално. Всъщност най-добре е да отскочиш до лекаря си, тъй като при мен се оказа, освен това настройване на организма и поликистозни яйчници, така че не чакай, а щом тестовете са отрицателни 2 месеца по-късно, просто е нищожна вероятността за бременност!
И все пак не предприемай нищо, освен посещението при лекар, предполагам и Фрамар ще ти отговори! ;)

На теб след колко време ти дойде след като спря противозачатъчните ...
На мен ми предрисаха витамини и седим и чакаме просто... и вече се попритеснявам
eti_

Мнениеот Коцева » 24 Апр 2015, 10:24

eti_ написа:
Коцева написа:Не зная дали е ОК да се смята за нормално, но и аз бях така, до колкото съм чела просто организма е объркан и трябва да се нагласи докато започне да ти идва пак нормално. Всъщност най-добре е да отскочиш до лекаря си, тъй като при мен се оказа, освен това настройване на организма и поликистозни яйчници, така че не чакай, а щом тестовете са отрицателни 2 месеца по-късно, просто е нищожна вероятността за бременност!

На теб след колко време ти дойде след като спря противозачатъчните ...
На мен ми предрисаха витамини и седим и чакаме просто... и вече се попритеснявам

Ами щом не са ти открили проблем и само витамини са ти предписали, значи ще чакаш, това си е, а за бременност ти писах в предната тема. На мен ми дойде на 64-ти ден, въпреки че лекарката ми се съмняваше, че въобще ще ми дойде :D
Коцева

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология