Как да си върна приятел, който загубих?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот lini_leni » 15 Юни 2016, 11:57

Преди няколко месеца жестоко се скарах с моя приятелка и оттогава не поддържаме връзка, не се търсим, а бяхме много близки. Тежко ми става, като се сетя за тази ситуация и още не мога да се примиря, че загубих по този начин важен за мен човек. Изказах своето честно мнение за човек, на когото тя много държи, и разривът беше готов. Вие губили ли сте приятели? Какви са причините, които могат да прекъснат едно приятелство? Какво да направя, за да възстановя старите ни отношения?
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот MGB » 15 Юни 2016, 12:46

Колкото и банално да звучи, аз загубих приятел заради любов. Залисах се по гаджето и започнах да не обръщам внимание на околните. И така постепенно се отдалечихме, когато се усетих, беше вече късно. Опитах се да наваксам с чуванията, вижданията, но не беше същото и така си останахме. Не чакай прекалено дълго, разрешете спора си и не позволявайте да застава някой между вас.
MGB
 
Мнения: 438
Регистриран на: 09 Апр 2014, 14:24

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот Ваня Стойчева » 15 Юни 2016, 12:48

Такива неща обикновено трябва да се преживеят и да преминат. Сега е твърде силен момента и всичко, което усеща приятелката ти е много силна емоция. Затова ѝ е трудно да преодолее твоите думи и да приеме истината или не. Трябва да почакаш, да мине време и може отново да подобрите отношенията.
Аватар
Ваня Стойчева
 
Мнения: 2023
Регистриран на: 16 Дек 2014, 11:24

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот Slavena » 15 Юни 2016, 13:04

Обади и се и си поговорете вместо да избягваш разговорите все е стъпка натам и може да кажеш 4е пове4е няма да и се бъркаш в работите и така може и да се добрите.
Slavena
 
Мнения: 957
Регистриран на: 10 Дек 2014, 16:45

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот anastassiya.alexieva » 15 Юни 2016, 13:33

Свържи се с нея и й разкажи как си уж "осъзнала погрешното си впечатление" за човека и че се разкайваш за думите си. Преглътни гордостта си и се престори ти на "лошата страна", макар и вътрешно вероятно да си убедена в първоначалната си преценка за третия човек. По възможност се опитай да се извиниш както на приятелката си, така и на третото лице - опитай да се сприятелиш и с него.

Бъди силна и рационално мислеща, не се осланяй на вътрешни негативни емоции спрямо двамата като ревност и прочие. Грубо казано, играй роля, че си окей с третото лице, че всъщност "абе той/тя бил готин, тъй се оказа, не е толкова лош". Вътрешно си знай за себе си, защото ако наистина човекът е подмолен или какъвто проблем има, рано или късно ще се разкрие сам!! Ти само наблюдавай и продължи приятелството си сякаш никога не е било и не коментирайте повече темата изобщо!

Моята най-добра приятелка беше във връзка с един неподходящ, който имаше много грубо отношение към мен и на всичкото отгоре я настройваше срещу мен. Моята реакция беше да се съвзема след обидата и да се откажа от връщане на удара или пък да настройвам приятелката ми срещу него. Просто съм й казала "Внимавай да не бъдеш наранена, търси си щастието и гледай дали си щастлива, защото това е най-важното и се замисляй колко си щастлива с него". Не съм се месила, напротив оттеглих се, излизахме само двете или с женска компания само. :drinkingcheers:
Мина време и на моята дружка й стана ясно, че си има работа с недодялан мозък и го заряза. Да чуеш думите "Оказа се права, трябваше да те послушам" ще ти бъдат възнаграждението за търпението.

Надявам се да схвана моя съвет, подходи рационално вместо детински - извини се, кажи че си сбъркала и продължете приятелството си без да изравяте темата повече. Времето ще покаже истинските лоши черти, които въпросният крие.
anastassiya.alexieva
 
Мнения: 1
Регистриран на: 15 Юни 2016, 13:19
Местоположение: София

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот Malina » 15 Юни 2016, 13:41

Много правилен съвет! :)
Според моите наблюдения и това, през което аз съм минала през годините, стигнах до извода, че е най-добре да не се месиш в такива отношения. Ако особено става въпрос за любовна връзка, то ние като избираме, определено нещем някой да ни се меси и да ни казва, че е грешен, или че човека, в който е влюбен е зъл и смотан. Наистина е най-добре да се извиниш и да стоиш настрана, да избягваш срещите ви, до колкото е възможно, без да става натрапчиво. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina
 
Мнения: 2309
Регистриран на: 02 Дек 2014, 10:33

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот pavleta » 15 Юни 2016, 14:10

Почти винаги, когато се намеси егото, се появяват проблеми. Може тя да е впрегнала егото си, може и ти. Хубаво е човек да е честен, но не всеки може да приеме истината, дори и самите ние понякога. В едни отношения и от двамата зависи дали ще се запазят или не. Ако и двете положите усилия да преодолеете конфликта, приятелството ви си заслужава. Но само едината да се опитва, а другата да не прави нищо в тази посока, няма смисъл.
pavleta
 
Мнения: 467
Регистриран на: 18 Яну 2016, 16:33

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот M.Tasheva » 15 Юни 2016, 14:53

Вярно е, че времето показва кой какъв човек е. Но приятелите са за това да казват и нелицеприятните неща, друг въпрос е дали ти ще се вслушаш. А може и да не се окажат прави. Но истинското приятелство не би трябвало да се влияе от такива ситуации или поне по-леко да ги преминава. Всичко идва от човешката суета и важничене.
M.Tasheva
 
Мнения: 393
Регистриран на: 21 Окт 2013, 13:55

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот Monika_Spasova » 16 Юни 2016, 09:32

Много сложна ситуация се получава и то много често, когато се намеси трети човек и чувства. :( Ако си била прекалено остра, то ето го резултата. Понякога, дории да сме приятели с някой е добре да си държим езика зад зъбите. :) Всеки има нужда да си направи грешките и да си получи уроците.
Аватар
Monika_Spasova
 
Мнения: 2097
Регистриран на: 07 Апр 2015, 11:32

Re: Как да си върна приятел, който загубих?

Мнениеот dessiblond » 16 Юни 2016, 10:52

И за приятелските връзки трябва да се грижим така, както и за интимните. И при тях липсата на доверие, безразличието и обидата могат да превърнат всичко в катастрофа. Аз не обичам да давам съвети, ако ме попитат, си казвам мнението и съветвам, но иначе не мисля, че в някои ситуации трябва да се намесваме без повод. Дори и да имаш добри намерения, твоята намеса може да причини вреди.
dessiblond
 
Мнения: 421
Регистриран на: 25 Ное 2013, 14:13

Следваща

Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта