04 Юли 2016, 13:45
balsam написа:Аз знам, че дръжката й трябва да е изсъхнала, но това май е най-разпространения признак. Сегашните дини много рядко можеш да ги видиш с изсъхнала дръжка, повечето са все със зелени и аз не мога да се ориентирам
.
04 Юли 2016, 15:07
04 Юли 2016, 16:09
red_eyes написа:Освен за дръжката от баща ми знам, че се гледа и жълтото петно, което остава върху нея като е лежала динята. Ако е малко, значи е прясна и скоро отскъсната. Ако е голямо, значи е престояла и може да е презряла вече.
04 Юли 2016, 16:42
05 Юли 2016, 10:17
Локумът написа:дядо ми все ги почукваше и по това познаваше, но какъв трябва да е звука при почукването и идея си нямам!![]()
Аз ги избирам на случаен принцип, която ми хареса, досега все съм имал късмет.
05 Юли 2016, 10:36
penny написа:Локумът написа:дядо ми все ги почукваше и по това познаваше, но какъв трябва да е звука при почукването и идея си нямам!![]()
Аз ги избирам на случаен принцип, която ми хареса, досега все съм имал късмет.
Да, с пръста като я праснеш и те заболи. Звукът трябва да кънти
. Аз обикновенно карам да ми отрежат парченце да опитам, но не всички се съгласяват.
05 Юли 2016, 14:01
05 Юли 2016, 14:02
Momo написа:Сякаш почукваш добре напомпана топка. Това е звука на хубавата диня.
12 Юли 2016, 13:29
12 Юли 2016, 15:24
Snejna написа:Като казахте да поискаш да си опиташ! :) Вчера на какво станах свидетел, щях да припадна! Стоя и гледам навалица в зеленчуковия до нас и чакам отвън. Една жена вътре ги накара да ѝ отрежат 3-4 дини и все не беше доволна! Много се възмутих, имайки предвид, че хората не са производители, а продавачи! Доста грозно, купуваш и толкова, тези дини те какво ги правят после?!