Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: От къде да се сдобия с уред за кисело мляко?

08 Мар 2014, 20:25

annydance написа:Имам огромното желание да се сдобия с уред за правене на кисело мляко, но след като разпитах в по-големите маркети за техника и ме гледаха известно време като извънземно, :oops: установих, че май няма и трябва да се поръча по интернет!

На едно място четох за технологията на приготвяне с този уред за кисело мляко, тъй като не разбрах много ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения и опит! :?

Разбрах, че след като вземеш млякото трябва да внимаваш с температурата, а след като сложиш закваската, другото го върши уреда за кисело мляко!

Имате ли такъв уред вкъщи, ако имате каква марка е? Интересно ми е дали се продава с бурканчетата или слагаш каквито искаш? :?: За колко време горе-долу киселото мляко става такова?

В този сайт има много полезни уреди:

http://www.freshmarket.bg/healthy-produ ... gory_id=17

Добре е да се купи закваска от здравословните био магазини.

11 Мар 2014, 13:56

Aya написа:
annydance написа:Имам огромното желание да се сдобия с уред за правене на кисело мляко, но след като разпитах в по-големите маркети за техника и ме гледаха известно време като извънземно, :oops: установих, че май няма и трябва да се поръча по интернет!

На едно място четох за технологията на приготвяне с този уред за кисело мляко, тъй като не разбрах много ще ми бъде интересно да чуя вашите мнения и опит! :?

Разбрах, че след като вземеш млякото трябва да внимаваш с температурата, а след като сложиш закваската, другото го върши уреда за кисело мляко!

Имате ли такъв уред вкъщи, ако имате каква марка е? Интересно ми е дали се продава с бурканчетата или слагаш каквито искаш? :?: За колко време горе-долу киселото мляко става такова?

В този сайт има много полезни уреди:

http://www.freshmarket.bg/healthy-produ ... gory_id=17

Добре е да се купи закваска от здравословните био магазини.

Не може ли от баба? :D :D Защо всичко трябва да е БИО и не знам си какво, когато може да е по най-лесен и НАТУРАЛЕН начин :shock: :lol:

11 Мар 2014, 14:20

Не е ли по-добре първо да намерите откъде да купувате хубаво прясно мляко? Без него никакво кисело не става :)

11 Мар 2014, 14:49

Срещал съм и по магазините качествено, образува си каймак, вари се - не пастьоризирано е, много ми харесва! Мисля си, обаче, че тази машина не е от най-готините :?

Лесна рецепта за домашно кисело мляко

15 Апр 2014, 11:56

Наскоро преоткрих домашното киселото мляко и останах очарована! Съпругът ми и аз се запознахме се със собственик на кравеферма, в едно село в близост до града, откъдето си купуваме прясно мляко на ниски цени. :D Взимаме си големи количества и една част замразявам, а другата я подквасвам на кисело мляко, което се получава уникално вкусно! Казва ви го човек, който никога не си е падал особено по киселото мляко!

Начинът, по който го правя е много лесен:

Млякото се сварява, оставя се да поизстине, дотолкова, че да е топло, а не вряло.
Ако нямате домашно кисело мляко, което да използвате за закваска, можете да ползвате "Боженци" - 4% (и то върши страхотна работа).
Топлото прясно мляко, за удобство, се разсипва в буркани за компоти, и във всеки буркан слагаме по 1-2 с.л. кисело мляко, след което добре затваряме и хубаво завиваме бурканите с одеяло, оставяйки ги на топло място. Оставяме го да престои една нощ, ако го подквасваме вечер, а ако е сутрин - оставете го за около 7-8 часа, след което го сложете в хладилника! Ако е хубаво прясното мляко, ще ви се получи страхотно кисело!!! Успех! :D

Re: Лесна рецепта за домашно кисело мляко

15 Апр 2014, 12:23

Ние редовно си правим, но понеже не можем да вземем по-малко от 3 литра прясно мляко, и количеството на киселото става прекалено голямо и така постоянно раздаваме на майки, баби, съседки :D :lol: (преди да се вкисне, де :mrgreen: )

До колко е вредна диетата с кисело мляко?

30 Апр 2014, 12:25

Привет! Преди седмица приключих тридневния режим на вода и чай, като свалих 5 килограма. Сещате се, че това е доста изтощително и нездравословно :oops: , затова искам да ви помоля да коментирате диетата с кисело мляко.

Четох много за нея и хубави и лоши неща, но всъщност не зная какъв всъщност ще е ефекта и до колко е вредна диетата с кисело мляко! :? Става дума за три пъти на ден по една кофичка 0,1%, да кажем. :? Според вас колко килограма мога да сваля за седмица с нея и възможно ли е да си навредя драстично по някакъв начин с тази диетата на кисело мляко?

Re: До колко е вредна диетата с кисело мляко?

30 Апр 2014, 12:32

В ученическите си години и аз така свалях килограми - ядях колкото да не умра, но с времето започва и организма да подсказва, че не е възможно с небалансирано хранене да постигаш това, което желаеш, но можеш и да си навредиш. Преди време си купих книгата на така известният д-р Гайдурков, казано честно не вярвах, но свалих 25 кг. за два месеца :!: така, че мога да ви кажа, че всичко е до баланса!

01 Май 2014, 11:20

Трябва балансирано хранене стига да не са изпуснати нещата. Според мен 25 кг отгоре са твърде много, за да се доверяваме само на книги, по-скоро трябва да се потърси съвет от ендокринолог. Има една програма за отслабване, може би тя е доста по-подходяща за толкова много килограми:
http://www.ascendent.cc/pages/programi/ ... labnes.php

07 Май 2014, 13:06

Вредно е да ядеш едно и също, но така се и отслабва, така че дали с кисело мляко или с хляб, няма значение :P ;)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11