РУСЕ:Екоинициатива "Екобатери"

Тук е мястото за вашия коментар за събитията от страната и чужбина!

РУСЕ:Екоинициатива "Екобатери"

Мнениеот FramarLekari » 25 Окт 2011, 11:41

ekobateri_framar.jpg
ekobateri_framar.jpg (22.72 KiB) Прегледано 81 пъти
По инициатива на Община Русе фирма „Екобатери” разположи през месец октомври 2011 г. в 34 училища и професионални гимназии на територията на града Русе по един съд (кошче) за събиране на негодни за употреба портативни батерии. Съдове за използвани стари батерии са поставени и в сградите на общинска администрация: ул. „Олимпи Панов“, ул. „Котовск“, пл.“Свобода“№6 както и в РИОСВ-Русе. Финансирането на тази дейност, включващо събиране и последващо управление на този вид масово разпространени отпадъци, е изцяло за сметка на „Екобатери” АД. Съставен е график за събиране на негодни за употреба батерии и акумулатори, включващ не по-малко от две дати годишно. Използваните стари батерии от съдовете на територията на училищата и професионалните гимназии ще се събират през месеците ноември и май.
Съгласно Закона за управление на отпадъците глобата за физическо лице, което изхвърля масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране в контейнери за смесени битови отпадъци и в съдове за събиране на отпадъци, поставени в имоти - публична държавна или общинска собственост, или ги смесва с други материали или отпадъци по начин, затрудняващ тяхното последващо рециклиране или оползотворяване, когато в конкретното населено място е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци е от 300 до 1000 лева.
Санкцията за едноличен търговец или юридическо лице, което поставя негодни за употреба батерии и акумулатори в съдове за битови отпадъци или ги смесва с други отпадъци е в размер от 3000 до 10 000 лв.
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1758
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: РУСЕ:Екоинициатива "Екобатери"

Мнениеот Паулу Коелюв » 10 Сеп 2019, 15:49

"Съгласно Закона за управление на отпадъците глобата за физическо лице, което изхвърля масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране в контейнери за смесени битови отпадъци и в съдове за събиране на отпадъци, поставени в имоти - публична държавна или общинска собственост, или ги смесва с други материали или отпадъци по начин, затрудняващ тяхното последващо рециклиране или оползотворяване, когато в конкретното населено място е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци е от 300 до 1000 лева."

Много добре! Одобряваме и ще ходатайстваме! А за "бизнесмените" с незаконните сметища колко е глобата? Или тя е по споразумение и за по-лесно ѝ викат рушвет?!
Паулу Коелюв
 
Мнения: 117
Регистриран на: 05 Сеп 2019, 11:09

Re: РУСЕ:Екоинициатива "Екобатери"

Мнениеот lyuta_chushka95 » 10 Сеп 2019, 16:58

Паулу Коелюв написа:"Съгласно Закона за управление на отпадъците глобата за физическо лице, което изхвърля масово разпространени отпадъци, обозначени с маркировка за разделно събиране в контейнери за смесени битови отпадъци и в съдове за събиране на отпадъци, поставени в имоти - публична държавна или общинска собственост, или ги смесва с други материали или отпадъци по начин, затрудняващ тяхното последващо рециклиране или оползотворяване, когато в конкретното населено място е създадена система за разделно събиране на съответните масово разпространени отпадъци е от 300 до 1000 лева."

Много добре! Одобряваме и ще ходатайстваме! А за "бизнесмените" с незаконните сметища колко е глобата? Или тя е по споразумение и за по-лесно ѝ викат рушвет?!


Ами какво да кажа? За гражданите е задължително и има санкции, за бизнесмените сигурно е пожелателно... Те законите в България не са еднозначни- за едни важат, за други - не.
lyuta_chushka95
 
Мнения: 182
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55


Назад към Актуални теми и новини

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта