СПА У ДОМА - как да се поглезим в домашни условия

Разкрасителни процедури и хитрините на женската красота

СПА У ДОМА - как да се поглезим в домашни условия

Мнениеот dida76 » 09 Апр 2011, 01:07

В последните години изключително много се заговори за различни екзотични СПА процедури, масажи, упражнения, използването на традиционни и натурални продукти в козметиката...Не винаги имаме необходимите финансови средства и време, за да посетим най-близкия СПА ЦЕНТЪР. –
СПА у дома - защо не?!
Ще се радвам ако можем да обменим идеи и опит за някои СПА глезотийки, които можем да си спретнем у дома, за да релаксираме след натоварената работна седмица! :)

:arrow: Любим спа курорт в България
:arrow: Очарованието на празните курорти
:arrow: Обекти за отдих и възстановяване в Справочника на framar.bg
dida76

Re: СПА У ДОМА?! МИСИЯ – ВЪЗМОЖНА

Мнениеот huanita » 09 Апр 2011, 07:51

Здравей Диде,

Хубава тема! Значи търсиш идеи за домашно СПА. Хубаво е да имаш вана за тази цел, инъче ще трябва да се ограничим в даването на идеи които касаят само маски за лице. Първо ще изброя няколко домашни СПА продукта, които сигурна съм имаш налични: мед, хума, утайка от сутришното ти кафе, морски соли и етерично масло от първата срещната аптека, свещи, чай. Списъка може да бъде продължен ....

Събота: смесваш утайката от кафето с мед и нанасяш по цялото си тяло и лице. Оставяш няколко секунди да попие леко меда , мокриш си ръцете и заповаш с въртеливи движения да екфолираш. Нялоколко минути. Кафето е по-скоро ексфолиант, отколкото антиоксидант или антицелулитен модул в конкретния случай. Меда подхранва доколкото може и придава мекота на кожата.
Пълниш ваната, сипваш морски соли и етерично масло, корто предварително си се убедила, че предназначено за това. И гледаш аромата му да се бори със стрес /пише по опаковките/. Вземаш си душ. Разбъркваш хумата с вода. Нанасяш върху лицето и косата и се потапяш във ваната със соли - /свещите горят в ароматен свещник със същото етерично масло/. Отпускаш се с мислите си , изкарваш в съзнанието си само най-приятните образи на неща кооито искаш да ти се случат.

...И обмисляш какво би могла да направиш за да започнеш да отделяш средства с които да отидеш в истинко СПА...там глезенето е несравнимо 8-)
huanita

Мнениеот The_The_Ramone » 09 Апр 2011, 12:04

:lol: Спа у дома е все едно да ремонтираш автомобилен двигател с ластик и тиксо, става, ама за 1път.
Винаги е по-добре да отидеш там, където има какво да направиш и къде да го направиш. Всичко друго е илюзия. :P
The Game Will Never Be The Same
Аватар
The_The_Ramone

Мнениеот huanita » 09 Апр 2011, 13:03

The_The_Ramone написа::lol: Спа у дома е все едно да ремонтираш автомобилен двигател с ластик и тиксо, става, ама за 1път.
Винаги е по-добре да отидеш там, където има какво да направиш и къде да го направиш. Всичко друго е илюзия. :P

Зависи от дома... 8-)
huanita

Мнениеот The_The_Ramone » 09 Апр 2011, 13:12

huanita написа:
The_The_Ramone написа::lol: Спа у дома е все едно да ремонтираш автомобилен двигател с ластик и тиксо, става, ама за 1път.

Зависи от дома... 8-)

И ти си права, ама в едно жилище 100 квадрата, кое първо... :lol:
The Game Will Never Be The Same
Аватар
The_The_Ramone

Мнениеот dida76 » 09 Апр 2011, 23:42

Привет, huanita! Благодаря за споделените идеи и опит.

Не съм настроена "анти СПА ЦЕНТРОВЕ", нито си мисля, че могат да бъдат "подменени" всички специализирани процедури, които се извършват от специалистите там
Пуснах тази тема, защото наистина мисля, че е полезно човек да обменя опит и идеи за някои макар мънички удоволствия, които в определен момент може да си създаде в къщи.
Така, че....давайте - споделяйте смело. :)
dida76

Мнениеот perla197811 » 10 Апр 2011, 12:38

А ако нямам вана? :D ..не мога да се кисна в мед и мляко като Клеопатра ....остава ми само да се ексфолирам с кафяната утайка.Е,поне няма да имам целулит! :D
Аватар
perla197811

Мнениеот Violetta » 20 Окт 2011, 07:00

В къщата ни на село имаме сауна, вярно, на дърва е, но е една приятна придобивка, мъжът ми сам я направи. Така че, аз не се нуждая от имитации и спа-то е възможно. Друг въпрос е колко често го ползвам.
Violetta

Мнениеот qproin » 20 Окт 2011, 17:53

И аз обичам ваната, използвам обаче традиционните соли и масла за вана, които се продават по дрогериите....и чаша вино. Само време ми трябва :D
qproin

Мнениеот Violetta » 20 Окт 2011, 20:33

qproin написа:И аз обичам ваната, използвам обаче традиционните соли и масла за вана, които се продават по дрогериите....и чаша вино. Само време ми трябва :D

Време и настроение! То е много важно, за да се отпусне човек!
Violetta

Следваща

Назад към Козметика и грим