Ако имате възможност да НЕ внасяте осигуровки, бихте ли го правили?

Вашите права, социална политика и законодателство. Никой от нас не е безгласна буква.

Re: Трябва ли да бъдат наказвани хората, които не плащат здравни осигуровки?

Мнениеот gomez123 » 09 Окт 2014, 12:40

Къде е логиката в такъв случай? Осигурявам се на едно място, за да съм средно сигурен в това дали съм осигурен, разбира се и другите около мен и на друго място да се осигурявам, за да съм по-сигурен и от толкова подсигурявания, най-накрая да си отида на място в катастрофа, а през това време чаветата голи и боси, за да са и те възможно най-подсигурени :o :lol: :lol: :lol: кой не мечтае за това :D
gomez123

Мнениеот nona » 14 Окт 2014, 09:03

Ами логиката е в това, че няма гаранция, че ще си отидеш внезапно в катастрофа. Не ти го пожелавам, но може да ти се наложи дълго да се лекуваш. Ако си достатъчно богат, за да си позволиш да си плащаш за скъпо и продължително лечение ... разбирам те.
nona

Мнениеот Коцева » 15 Окт 2014, 10:27

Не смятате ли, че е по-добре да се промени изцяло системата, а не да спорим "дали" и "ако"? И не става въпрос само за здравната, но тук конкретно за това иде реч и съм с две ръце "за" промяна!
Коцева

Мнениеот Lollipop » 14 Ное 2014, 17:36

Повечето,които не плащат здравни осигуровки са безработни, все пак от къде да дойдат тези пари? А чак да има санкции за мен е абсурдно, всеки сам решава,а и много хора не виждат смисъл в здравната ни система и ясно се отказват от това.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Krum » 06 Яну 2015, 14:56

Те и без това са наказани, нали трябва да плащат целия преглед, когато отидат на лекар, така че не виждам що пък да бъдат допълнително наказвани.
Аватар
Krum

Мнениеот Lollipop » 12 Яну 2015, 18:23

Гонени и целени с камъни ли? :lol: :lol: :lol:
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 22 Фев 2015, 21:06

Lollipop написа:Гонени и целени с камъни ли? :lol: :lol: :lol:

Скоро може и това да започне да се случва, възмутителна е тази политика срещу здравно неосигурените, направо си е дискриминация.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Snejna » 22 Фев 2015, 21:16

Rali_hr написа:
Lollipop написа:Гонени и целени с камъни ли? :lol: :lol: :lol:

Скоро може и това да започне да се случва, възмутителна е тази политика срещу здравно неосигурените, направо си е дискриминация.

И аз съм ан тов амнение, не трябва изобщо да се наказват и без друго и сега нямат особени права. Освен желанието да се вземат едни пари от хората, друга промяна изобщо няма. Правителството трябва да събира пари, за да изплаща дългове.. :evil:
Аватар
Snejna

Мнениеот Pipilota » 23 Фев 2015, 10:47

Snejna написа:И аз съм на това мнение, не трябва изобщо да се наказват и без друго и сега нямат особени права. Освен желанието да се вземат едни пари от хората, друга промяна изобщо няма. Правителството трябва да събира пари, за да изплаща дългове.. :evil:

Така е, всичко е за да се вземат парите и да се напълни хазната, няма какво да си говорим. Това е истината, за най-голямо съжаление. А който е имал наглостта да бъде неосигурен, сега ще си плаща и то с лихвите. А че не е ползвал услугата няма значение.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 23 Фев 2015, 11:03

Не трябва да се наказват, но ще ги накажем. Така или иначе пак българите ще платят всичко, а ромите - няма. А тези, които се възползват от лечение без да плащат са вторите..
Аватар
Lollipop

ПредишнаСледваща

Назад към Социални дейности