Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
25 Яну 2017, 23:15
Обожавам десерта тирамису и винаги където го предлагат, си го поръчвам. Чела съм рецепти и някои от продуктите, които се използват за направата му, са много трудно намираеми е вероятно скъпи. Ползва се някаква специална напитка марсала или нещо подобно. Не ми се обикаля по знайните и незнайни специализирани магазини, а и кой знае колко струва. Може ли да заменя някоя от съставките на тирамисуто и по този начин това, което се получи, ще може ли да се нарече тирамису? Ще се запази ли духът и вълшебният вкус на този италиански десерт? За да се наслади човек на подобен кулинарен шедьовър, защото за мен е точно това, трябва ли да се спазват класическите изисквания за приготвянето му или може да се импровизира?
26 Яну 2017, 09:15
Аз си правя вкъщи тирамису, но никога не съм ползвала марсала, а тъмен ром. Има много разновидности на десерта. Даже точно класическата рецепта има вариации.
26 Яну 2017, 10:21
Ще го направиш по начина,който на теб ти харесва, и пак ще се получи, да може да не е оригиналната рецепта, но може и да е по-добро в крайна сметка за теб като вкус. ;)
26 Яну 2017, 10:36
Човек веднъж опитва класическата рецепта на дадено ястие или десерт и после вкъщи си прави своя версия

. Защо пък винаги да се придържаме към оригиналната рецепта? Така се получават интересните неща. А и наистина няма да тръгнеш да издирваш продукти, които са характерни за Италия в случая. Не се притеснявай, има и боровинково тирамису, така че спокойно

.

- blueberry-tiramisu-shot-above-49279444.jpg (17.07 KiB) Прегледано 3371 пъти
26 Яну 2017, 11:16
При тирамисуто може да има вариации с продуктите, но в определени рамки.
Спокойно можеш да замениш виното марсала с друг ароматен алкохол.
Но има съставки, без които няма да се получи тирамису, а просто друг десерт. Това са бишкотите (вид савоярди, защото попиват най-добре), хубавото маскарпоне, качествените яйца, доброто кафе. Добрата новина е, че тези продукти се намират във всеки голям супермаркет :)
26 Яну 2017, 12:00
Не съм почитателка на десерта, точно заради силния аромат на алкохол и кафе, направо ме побъркват в комбинация.

Затова бих предпочела, ако някой направи вариант за деца.
26 Яну 2017, 12:28
Сигурно има много вариации десертът, но мен ме объркват някои предписания. Например в една рецепта чета, че се слага и сметана освен маскарпонето, в друга го няма. Защо е нужно и сметана, няма ли да стане прекалено течен кремът? А за марсала наистина мога успешно да го заменя с ром, благодаря!
26 Яну 2017, 13:24
Винаги можеш да го измениш така както на теб ти харесва, ако не ти допада толкова оригиналната рецепта.
01 Фев 2017, 17:00
Аз винаги се стремя да спазвам оригиналната рецепта на дадено кулинарно творение, но при някои просто голям зор виждам в това отношение. И като заместя някоя съставка, пак се получава вкусно. Една приятелка пък не е като мен - изобщо не се съобразява с рецепти. Майстори смело в кухнята и винаги й се получават сполучливи нещата. Тя си прави тирамисуто по особен начин, но накрая не излиза като обикновеното. Но не казва рецептата

.