27 Ное 2011, 22:18
Никога не съм разбирала този навик, как можеш да си изградиш навик да си ръфаш ноктите и разните боклуци под тях.
28 Ное 2011, 10:08
valiart написа:Много неприятен проблем! Аз никога не съм го правила и не мога да разбера хората, които го имат. Но само като си представя нокти, под които гъмжи от микробииии

Не съм сигурна, че тия, които си гризат ноктите осъзнават проблема. Според мен е равносилно на тютюнопушенето и почти толкова вредно.
28 Ное 2011, 21:22
Margo написа:valiart написа:Много неприятен проблем! Аз никога не съм го правила и не мога да разбера хората, които го имат. Но само като си представя нокти, под които гъмжи от микробииии

Не съм сигурна, че тия, които си гризат ноктите осъзнават проблема. Според мен е равносилно на тютюнопушенето и почти толкова вредно.
Права си, аз нямам този проблем и може би затова не го разбирам.
21 Дек 2011, 12:05
spend, това са взаимно отричащи се неща. Не може да имаш навика да си ядеш ноктите и да имаш хубав маникюр. Наистина е ужасно, ти поне си възрастен човек опитай се да се внушиш колко мръсотии има под ноктите и спри да ги гризиш, а също така може да се обърнеш за съвет към психолог защото в повечето случаи се крие психологически проблем
зад гризането на ноктите.
12 Яну 2012, 12:06
При мен проблема е друг, чоплене на ноктите и кожичките около тях. Ужасен навик от детство ми, понякога толкова неконтролируем, че несъзнателно съм си разкървявал пръстите.
Белезите след това са отвратителни, с възрастта понамалих но пак ми се случва да го правя.
Чувал съм, че е на психологическа основа, някой има ли подобен проблем?
12 Яну 2012, 15:42
Терминатор написа:Е от това да видиш нагласена, гримирана, лакирана и напудрена до безбожие мадама как си ръфа ноктите... по-отвратителна гледка няма!
Има повярвай ми

Да си бърка в носа!
17 Яну 2012, 21:02
Това е много неприятен проблем, който не се решава с воля както при цигарите, защото в повечето случаи човек не се усеща че си гризе ноктите, а цигарата няма как да не усетиш че я палиш.Аз лично като по малка често си ги гризех ,но при мен не беше навик, а имам една приятелка която сега е на 29г и продължава да си ги гризе предимно когато и е нервно и не се усеща, от малка си ги гризе и сега са и толкоз наранени, не може да си пусне маникюр защото тои се чупи, сега използва ГЕРИТАМИН НЕО и е доволна че има ефект станали са и по твърди, но това не решава проблема с гризането, и аз незнам как може да се реши този проблем!
23 Яну 2012, 12:17
Онихофагия (гризане на нокти) е поредната невроза, която застрашава не само красотата, но и здравето. Гризането на нокти е често срещан навик в детска възраст. Онихофагията е сериозен проблем при възрастните.Стресът се настанява все по-надълбоко в живота ни и удря все по-силно по психиката ни. Когато си с развито чувство за естетика (дори не е нужно да си свръхсуетен), преживяваш по-трудно симптомите и заболяванията, които се отразяват на красотата. Изведнъж се оказва по-лесно да изтърпиш силна вътрешна болка, отколкото да понесеш видим външен проблем. Така се прескача от една невроза в друга и се навлиза в порочния кръг на неодобрението и липсата на самочувствие. Дълбок подсъзнателен проблем... Трябва да се действа стъпаловидно... Има много въпроси, отговори, през, които трябва да се мине..
23 Яну 2012, 13:15
Ониховагията е гризане ок, а чопленето как се нарича, гризането наистина е гнусно и отвратително може би за това от хигиенична гледан точки аз съвсем възпитано само ги причоплям тайно тайно, това как се нарича? Същото ли е като хапването или не? Трябва ли да ида на психолог?