Витамини и минерали, диетични и други храни - всичко, което допринася за добрия външен вид и перфектно здраве.
04 Дек 2014, 12:16
Ползвал съм веднъж, наистина с малко се получава наситен вкус, така че не се колебайте, а пробвайте
17 Фев 2017, 14:41
Решила съм да заменя изцяло употребата на захар вкъщи, независимо дали бяла или кафява, със стевия. И за целта проучвам различните форми на растението за каква употреба са подходящи. Има течна, прахообразна, на таблетки, а май може да се отглежда и като стайно растение и листенцата й също да влязат в употреба. Знае ли някой от вас всичките тези разновидности как и в кои случаи е най-добре да се използват? Коя се използва за печене, коя за чай и т.н.?
17 Фев 2017, 14:50
И аз е замислям, често правя на сина ми за училище кекс например и има по чаша и половина две захар в рецептата. Мога ли да заменя със стевия? може би трябва да е в по-малко количество и прахообразна?
иначе като цена знам, че няма пипане и сега като се замислих, май не е добра идея, защото за един кекс ще идат 50 грама от 4 лева.
Но за кафе, палачинки и места,където се слага по лъжичка, защо да не? :)
17 Фев 2017, 16:11
Не съм пробвала стевия никога, знам, че е много по-сладка от захарта, ама така и не съм вземала.
17 Фев 2017, 16:38
Аз използвам на прах, защото съм най-свикнала като консистенция, слагам в какаото, в кафето, слагам по съвсем малко, горе долу около половин кафяна лъжичка.
17 Фев 2017, 17:01
течналта съм позлвала пък аз, пак на същия принцип по малко слагам и това е :) Мисля, че няма разлика, както ти е удобно това ще сложиш
17 Фев 2017, 17:06
Течната е подходяща за подслаждането на напитки, а прахообразната може да се използва при приготвянето на печива. Не съм виждала стевия в саксия, но ако намеря, ще си купя задължително

.
21 Фев 2017, 16:06
Добра алтернатива е на захарта, но и с нея не трябва да се прекалява с количествата. Общо взето, какъвто и да е подсладителя - един по-полезен, друг по-малко, но винаги трябва да има мярка, която е по-малка, отколкото би ни се искало.
28 Фев 2017, 11:48
Стевията поне е натурален заместител на захарта, а не като онези изкуствените. Растение, което върши чудесна работа в това отношение. Не знам дали може да доведе до проблем прекалената му употреба, но едва ли някой използва само него, все пак не е много евтино.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.