Денят в розово - световен ден за борба с тормоза в училище

Да уважим традициите и обичаите!

Денят в розово - световен ден за борба с тормоза в училище

Мнениеот FramarModDanna » 22 Фев 2017, 14:03

pink.jpg
pink.jpg (11.05 KiB) Прегледано 1285 пъти

Всяка последна сряда на месец февруари се отбелязва световния ден за борбата с тормоза в училище. Денят с известен още като ден на розовата фланелка. Хиляди ученици от цял свят на днешния ден носят розово, за да призоват за спиране на тормоза в училищата, да накарат всички да се замислят за постъпките си.
Началото е поставено през 2007 година, като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в едно училище в Канада. От 2012 година се чества и в България.
Нека всички се замислят какво се случва и в нашите български училища и да помисли какво може да се промени. Всички тийнейджъри, деца в училищна възраст, родителите им, нека погледнат себе си, семействата си, близките си и да дадат правилния пример. Не си затваряйте очите пред тормоза в училище, защото не е готино да тормозиш другия.
Денят в розово - дано загуби смисъла си и остане като нещо, било необходимо в миналото и занапред няма нужда от напомняне, че тормозът в училище е лош, а нека всеки го знае и се грижи за хората около себе си. Най-трудно е да приемеш различията на другия, но ако го направиш ще станеш още по-готин, нали? :)
FramarModDanna
 
Мнения: 174
Регистриран на: 20 Мар 2015, 16:48

Re: Денят в розово - световен ден за борба с тормоза в училище

Мнениеот lyuta_chushka95 » 15 Окт 2019, 16:47

Тормозът в училище е едно от най-отвратителните неща. И се проявява в много аспекти. За съжаление трудно се установява кой е крив и кой е прав, та да се вземат съответните мерки. Казвам това по повод днешната новина за конфликта между учителката и момичето в село Яна преди няколко дни.
Аватар
lyuta_chushka95
 
Мнения: 383
Регистриран на: 21 Авг 2019, 10:55

Re: Денят в розово - световен ден за борба с тормоза в училище

Мнениеот petyo62 » 15 Окт 2019, 17:03

lyuta_chushka95 написа:Тормозът в училище е едно от най-отвратителните неща. И се проявява в много аспекти. За съжаление трудно се установява кой е крив и кой е прав, та да се вземат съответните мерки. Казвам това по повод днешната новина за конфликта между учителката и момичето в село Яна преди няколко дни.

В един конфликт винаги има две страни и не е задължително едната от тях да е невинна.
petyo62
 
Мнения: 222
Регистриран на: 04 Сеп 2019, 12:18


Назад към Празници и традиции

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта