Лайънс клуб"Стара Загора-Тракия"

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Лайънс клуб"Стара Загора-Тракия"

Мнениеот FramarAdmin2 » 07 Ное 2011, 17:44

lions_club_framar.jpeg
lions_club_framar.jpeg (2.26 KiB) Прегледано 330 пъти
На 09.11.2011, сряда, от 15 ч. в Регионалната организация на Съюза на слепите в България, ул. „Господин Михайловски” 26, публично ще се отчете изпълнението на проекта на Лайънс клуб „Стара Загора - Тракия” „Компютърът – врата към по-доброто бъдеще на незрящите”.

Проектът се реализира благодарение на дарението на „Загорка” АД в рамките на Дарителската програма Създаваме по-добро бъдеще.

С приключването на проекта 12 човека от нашия град, които са с нарушено зрение, имат вече по-лесен достъп до информацията. Интернет-светът става и техен свят. Могат да създават и четат документи, да обслужват комуникациите си с електронна поща и скайп, да ползват виртуални библиотеки с говорящи книги, да се запознават с новините в електронните издания.
Общата стойност на проекта е 13 500 лв, като от тях 6 340 лв са собствен принос на клуба, а 7 160 лв са грант по дарителската програма на „Загорка” АД.

С курсистите работиха четирима учители по информатика, придобили специална квалификация в Националния център за рехабилитация в Пловдив. Като организатори на обучението участваха и двама членове на Регионалната организация на Съюза на слепите в България, единият от които вече завършил същия курс в пилотната фаза на проекта.
На участниците в курса ще бъдат връчени сертификати, удостоверяващи придобитата квалификация.
След приключването на проекта залата остава на разположение на хората със зрителни проблеми. Ще се търсят други източници на финансиране, за да можем на по-късен етап да реализираме и по-мащабната си идея - разкриване на център за социална рехабилитация.

След подаръка, който Лайънс клуб „Стара Загора - Тракия” направи на децата на Стара Загора – модерна детска площадка в парк „5 октомври”, това е вторият значим и успешно изпълнен проект на клуба.


Лайънс клуб „Стара Загора - Тракия”
Телефон за контакти: 0887859619
Ирена Личева
Администратор на forum.framar.bg
Аватар
FramarAdmin2
 
Мнения: 245
Регистриран на: 18 Мар 2011, 11:17

Re: Лайънс клуб"Стара Загора-Тракия"

Мнениеот djudjanka » 05 Фев 2014, 13:18

Браво, дано има повече такива инициативи за децата ни!
Аватар
djudjanka
 
Мнения: 340
Регистриран на: 26 Окт 2012, 14:12


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта