Крем Родопско чудо - помага ли за декубитални рани? Какво още може да е от полза?

Re: Цикатридина спрей върши ли работа при рани?

Мнениеот Snejna » 03 Авг 2017, 09:24

Ползвала съм при една рана, много сериозно се бях порязала. Помогна ми да заздравее, затова мога да кажа, че съм доволна от цикатридина. Пръскала съм и на дъщеря ми когато се удари, но винаги съм почиствала преди това, не знам дали може да се използва без раната да бъде почистена.
Аватар
Snejna

Мнениеот Ваня Стойчева » 23 Авг 2017, 10:15

Аз съм много доволна, използвам доста често, все се намира начин да се порежа, или да се изгоря покрай печката. Пръскам със спрея и ми минава доста бързо, използвам и за рани при децата, макар че вече са големи, все се случва някой да падне и да обели коляното. Почиствам с реванол или йод, изчаквам малко и след това използвам спрея.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот viviann » 26 Окт 2018, 12:18

Много съм доволна и аз от Цикатридина. Използвах го след раждане, защото имах доста шевове. Болката бързо отшумя.

-> Цикатридина супозитории в горещо лятно време - как да ги съхраним?
viviann

Re: Крем Родопско чудо - помага ли за декубитални рани?

Мнениеот blaze » 18 Яну 2019, 12:26

Много помагаше преди на майка ми, обаче напоследък не го откривам никъде. Дали го има още?
blaze

Рани при псориазис и цикатридина

Мнениеот gigov52 » 26 Дек 2024, 14:33

Здравейте и Честита Коледа! Прилагам два пъти дневно цикатридина спрей на пръстите на крака ми за лечение на разранявания от псориазис около тях. Трябва ли да се отстранява вече наслоената "пелена", преди следващото впръскване, и как се отстранява , или се прилага новото напръскване като добавка? Моля за мнение и съвет! Благодаря! Весели празници и бъдете здрави!
gigov52

Re: Рани при псориазис и цикатридина

Мнениеот Detente » 26 Дек 2024, 19:18

gigov52 написа:Здравейте и Честита Коледа! Прилагам два пъти дневно цикатридина спрей на пръстите на крака ми за лечение на разранявания от псориазис около тях. Трябва ли да се отстранява вече наслоената "пелена", преди следващото впръскване, и как се отстранява , или се прилага новото напръскване като добавка? Моля за мнение и съвет! Благодаря! Весели празници и бъдете здрави!

Добър въпрос. Ако пръскате отгоре върху вече засъхнало пръскано, вие не правите нищо добро. Трябва да се пръска с внимание, малко, а след това да се поддържа добра хигиена, за да диша кожата. Ако кожата не диша, имате проблем.
Detente

Мнениеот gigov52 » 26 Дек 2024, 21:09

Благодаря за съвета, но как се почиства вече положеното - миене с вода или друго?
gigov52

Мнениеот Detente » 26 Дек 2024, 22:23

gigov52 написа:Благодаря за съвета, но как се почиства вече положеното - миене с вода или друго?

Топла вода, почистване и подсушаване внимателно.
Detente

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести