Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Запушва ли порите кокосовото масло?

10 Ное 2017, 11:32

Аз се мажа в комбинация от кокосово масло и какаово. Много ми харесва ефекта, който има върху кожата, но се мажа многолеко, не обичам да усещам мазно по себе си. Мажа си и ръцете, защото зимата винаги стават в едни ранички.

Re: Какво да добавя към кокосово масло за траен крем?

10 Ное 2017, 12:16

rabotnata pchela написа:
Ваня Стойчева написа:Мен ме интересува за балсам за устни натурален с кокосово масло.

Гледах една рецепта - 2 лъжици кокосово, 2 лъжици какаово, 2 лъжици пчелен восън и есенция от ванилия или друг аромат.
Разтопява се всичко на водна баня, добавя се накрая аромата и се оставя да се охлади вече в кутийките му. Мисля да пробвам този уикенд :!: На малкия му влияе много добре кокосото масло, а устните му вече са напукани.

Пробвах го това, само че имах проблем със съхранението. Може би трябва да се сложи в обикновена кутийка, аз ползвах от балсам за устни "машинката"

10 Ное 2017, 14:11

нНе бих се мазала по лицето, ако има такъв риск, иначе ръце - крака, защо да не?

14 Ное 2017, 13:10

Aз се мажа с кокосово масло или зехтин, Не съм имала проблеми с кожата след това.

14 Ное 2017, 18:50

Да запушвало ми е порите. Също и други масла. В чист вид са ми прекалено мазни и не ми се отразяват добре.

За това предпочитам да ползвам не чисти масла, а натурална козметика, която съдържа такива. На моята кожа това действа най-добре и наистина лицето ми е много меко и свежо.

14 Ное 2017, 18:56

Такава козметика не е ли много скъпа? А срещу първи бръчки помага ли?

14 Ное 2017, 20:09

Аз съм си доволна от маслата, наистина се чувствам добре, не съм забелязала проблеми. Мажа се отдавна, дори кожата ми стана по-чиста

28 Дек 2017, 14:18

Голд, козметиката, която аз ползвам не е скъпа. На прилични цени е, а ефектът, който забелязвам си заслужава.

Моника, то си е индивидуално и в зависимост от типа кожа. За суха кожа май най-добре се отразяват маслата. За смесена и мазна - не винаги..

03 Яну 2018, 12:14

моята кожа е суха, да и маслата са моето 'нещо'. Сега си взех един лосион на Mixa за лицето, също е добре, не мога да кажа, че е зле. :)

03 Яну 2018, 13:23

Явно зависи от кожата, аз нямам проблеми с маслата, но при по-мазна кожа може и да е проблем. Затова всеки, който познава кожата си знае с какво да се маже.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4