Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
05 Дек 2017, 12:20
Яла съм като дете лучена супа и беше доста обикновена. Но скоро бяхме в един ресторант и една приятелка ми препоръча да прпобвам лучената супа. Бях много скептична, но взех една порция, за да не я обидя, обаче.. това беше най-вкусната супа, която съм яла! Толкова много ми хареса, беше просто страхотна, а в същото време толкова обикновена.
Вие как приготвяте лучена супа и получава ли се вкусна, когато я правите вие?
05 Дек 2017, 12:28
Аз съм голям почитател на лучената супа. Нарязвамлука на кръгчета и го запържвам в малко масло. Когато почне да покафенява добавям 2-3 с.л. брашно и го запържам за още няколко минути. След това слагам 200мл. бяло вино и 1,5 литра бульон. Варя още около 20 минути, поръсвам с мащерка и сервирам с препечени филийки, отгоре, още докато са топли филийките ги пускам в супичката и поръсвам с кашкавал. както му се казва по френски, но побългарен вариант.
06 Дек 2017, 11:06
После не ви ли боли корема, след като сте яли лучена супа?

Толкова много лук се притеснявам, че след това ще вия. А зси правя една празена каша, но много рядко, защото от нея ме боли страшно много корема.
06 Дек 2017, 13:22
Майка ми прави много хубава лучена супа, с настърган кашкавал аи препечен хляб я ядем, само че слага и мазнината , ако предишния ден е пекла месо, нали знаете как остава по дъното. Добавя я малко преди да сервира.
12 Мар 2018, 12:44
Скоро си купих една от книжките на невероятната Джулия Чайлд, запалих се да изпробвам рецептите й, след като гледаф филма за нея "Джули и Джулия". Споделям ви нейната рецепта за френска лучена супа:
За три порции са необходими следните продукти:
лук - 3 средни на големина глави, нарязани на тънки ивици
зехтин - 2 супени лъжици
краве масло - 1 супена лъжица
червено вино - 1 чаена чаша
литър и половина бульон - говежди или пилешки
мащерка - по възможност прясна
сол, черен пипер
3 филийки сухар
300 грама настърган кашкавал
Нарязваме лука, загряваме зехтина в тенджера и пържем лука на много ниска температура, като го разбъркваме от време на време. Посоляваме, а кога лукът омекне и се карамелизира, добавяме мащерката.
Заливаме лука с виното и бульона, посоляваме с още сол и черен пипер. Варим супата около 10-15 минути, след това сипваме и добавяме по един сухар и настърган кашкавал към всяка порция.
Това е версията, която аз приготвям, става много вкусно, дано да ви хареса и на вас!
12 Мар 2018, 12:55
Звучи страхотно, не съм се замисляла, че супата се прави с червено вино, обаче, докато още е топло ще си направя задължително, звучи много обещаваща тази рецепта.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.