от lallali » 12 Мар 2018, 12:44
Скоро си купих една от книжките на невероятната Джулия Чайлд, запалих се да изпробвам рецептите й, след като гледаф филма за нея "Джули и Джулия". Споделям ви нейната рецепта за френска лучена супа:
За три порции са необходими следните продукти:
лук - 3 средни на големина глави, нарязани на тънки ивици
зехтин - 2 супени лъжици
краве масло - 1 супена лъжица
червено вино - 1 чаена чаша
литър и половина бульон - говежди или пилешки
мащерка - по възможност прясна
сол, черен пипер
3 филийки сухар
300 грама настърган кашкавал
Нарязваме лука, загряваме зехтина в тенджера и пържем лука на много ниска температура, като го разбъркваме от време на време. Посоляваме, а кога лукът омекне и се карамелизира, добавяме мащерката.
Заливаме лука с виното и бульона, посоляваме с още сол и черен пипер. Варим супата около 10-15 минути, след това сипваме и добавяме по един сухар и настърган кашкавал към всяка порция.
Това е версията, която аз приготвям, става много вкусно, дано да ви хареса и на вас!