Био и еко козметика и продукти - какво представляват?

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Био и еко козметика и продукти - какво представляват?

Мнениеот Lollipop » 16 Мар 2015, 11:21

Надявам се наистина да има марки, които ползват и предлагат истински био продукти, но не ми се вярва да са масови. :) Може би само от шампоана и пастата за зъби не можем да избягаме като продукт, всичко останало може да се замени с масла и кремове, направени домашно. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот mix_twix » 16 Мар 2015, 12:21

Lollipop написа:Надявам се наистина да има марки, които ползват и предлагат истински био продукти, но не ми се вярва да са масови. :) Може би само от шампоана и пастата за зъби не можем да избягаме като продукт, всичко останало може да се замени с масла и кремове, направени домашно. :)

А, винаги има начин да си миеш зъбите със сода и нещо си !:) :lol: :lol: :lol:
Аватар
mix_twix

Мнениеот Doktoricata » 20 Мар 2015, 15:53

Има една нова козметика, която излезе на българския пазар, казва се Лавилин. Никъде не пише да е тествана върху животни, но няма знака на Рета.
Води се био, интересното при нея е, че има пробиотици. Някой ползвал ли я е?
Doktoricata

Мнениеот annamaria » 21 Мар 2015, 12:52

dejavu, не знам какво си чела за Нивеа, но аз единствено и само лоши неща. Те си тестват, но май го криеха, ако не се лъжа...

Lollipop, то принципно има и за тези неща :) Шампоан-хума и домашен сапун да речем. За пастата-да, сода ;)

Doctoricata, то никой не пише с големи букви, че тества! Пише се ако НЕ тества. Тази марка се спомена и в друга тема. Аз бях решила да ги издиря в някоя аптека (предполагам) и да им разгледам опаковките, но така и не намерих до момента време. Ако някой е използвал нещо тяхно, моля да каже дали на самите продукти се споменава нещо, моля.

И нещо все пак за БИО. Lángelica са си лепнали Bio, както и стоят на щанда в Lilly за био продукти. Ноооо на тая цена не е ли съмнително :roll: ?
annamaria

Мнениеот rabotnata pchela » 21 Мар 2015, 12:55

За мен, ако нещо е био, то трябва да реже глави и крака едновременно. Не съм я чувала тая марка, за която говориш annamaria, но си мисля, че много био неща на достъпна цена не могат да се намерят, особено в нашата родина, където печалбата трябва да на 100% при прекупвачите, смятай, ако струва в магазина 20лв. значи основната му цена е на половина, което хич не вдъхва доверие.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Ваня Стойчева » 21 Мар 2015, 13:09

Не мисля, като пише био, то отговаря на всички стандарти, които имаме ние в главите си, за мен био козметиката до голяма степен е супер обширно понятие, което може да означава и ползването дори на парчета от животните, ама си е биологично де!
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот renetka » 21 Мар 2015, 13:21

annamaria написа:
Doctoricata, то никой не пише с големи букви, че тества! Пише се ако НЕ тества. Тази марка се спомена и в друга тема. Аз бях решила да ги издиря в някоя аптека (предполагам) и да им разгледам опаковките, но така и не намерих до момента време. Ако някой е използвал нещо тяхно, моля да каже дали на самите продукти се споменава нещо, моля.

Привет! Писах и в другата тема. Виж, написали са си го http://www.hlavin.bg/bg/about/ab/2/title.html
Да вярваме ли според вас? И аз още не съм се сблъсквала физически с тях...
renetka

Мнениеот annamaria » 25 Мар 2015, 16:35

renetka написа:
annamaria написа:

Привет! Писах и в другата тема. Виж, написали са си го http://www.hlavin.bg/bg/about/ab/2/title.html
Да вярваме ли според вас? И аз още не съм се сблъсквала физически с тях...

Да кажат и другите. Аз съм склонна да вярвам. А и са евреи, все пак ;) Все забравям да ги потърся по аптеки и дрогерии...
annamaria

Мнениеот Doktoricata » 25 Мар 2015, 16:59

Купих си крема с жожоба на Лавилин, че си изгорих бедрото от вътрешната страна с врял чай. Помага, кожата се възстановява, надявам се да не ми остане белег.
Doktoricata

Мнениеот exotic » 25 Мар 2015, 17:33

Doktoricata написа:Купих си крема с жожоба на Лавилин, че си изгорих бедрото от вътрешната страна с врял чай. Помага, кожата се възстановява, надявам се да не ми остане белег.

Какъвто и хидратиращ крем да използваш ще ти свърши работа, не му придавайте чак такива магически способности!
exotic

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми