Брекети - цена, увреждат ли емайла, пречат ли на говора?

Брекетите ще ме деформират ли?

Мнениеот clouds30 » 09 Юни 2020, 06:35

Здравейте. Извинявам се ако съм сгрешил раздела, но този ми се струва най-подходящ за моя въпрос.

Вярно ли е, че брекетите ще направяр усмивката ми, захапката ми и челюста ми по-тесни и ще издърпат долната ми челюст и брадичката на вътре, което ще доведе до сънна апнеа и устни, които изглеждат плоски?

Акотова е вярно, има ли начин да се предотврати с разширители - palate expanders

На 20 години съм ако има значение от гледна точка на това колко ми е развита костната структура.
clouds30

Re: Брекетите ще ме деформират ли?

Мнениеот radakazakova » 10 Юни 2020, 13:56

Здравейте.

За да Ви се отговорят на въпросите с точност, е небходимо да се направи ортодонтска консултация. Тя обикновено включва преглед, анализ на модели, фотоснимки, рентгенови снимки и/или други изследвания според конкретния случай. След това може да се обсъдят вариантите на лечение, подходящи за Вашия конкретен случай.

Поздрави,
Д-р Казакова
radakazakova

Re: Брекети - цена, увреждат ли емайла, пречат ли на говора?

Мнениеот майка 1010 » 01 Сеп 2020, 13:05

В никакъв случай не се доверявайте на Иванка Обрешкова от Бургас. Тя причини невероятно страдание на дъщеря ми след поставянето на брекети! След като ги свали,дъщеря ми започна да се оплаква от болка при хранене. Обрешкова каза,че това било от лошия въздух в Бургас… Постави две меки шини ,с които дъщеря ми трябва да спи. В резултат на носенето на тези шини се е изместила цялата долна челюст на дясно и се е променила захапката! В резултат на това болките стават все по-големи. За да се облекчи състоянието й потърсихме помощ от ортодонт в София,който си разбира от работата. Като начало той ще постави нова шина,която трябва да се носи постоянно около половин до една година, след което отново трябва да се поставят нови брекети, които да оправят пораженията, нанасесен с първите брекети,поставени от Обрешкова! Освен това ретейндъра, който се слага след маханато на брекетите се отстранява след 2 години, а при дъщеря ми е оставен вече 6 години…Мили хора,бягайте от Обрешкова и не причинявайте подобни страдания на детето си!
майка 1010

Re: Брекети - цена, увреждат ли емайла, пречат ли на говора?

Мнениеот smith » 11 Авг 2024, 22:13

И аз имах опасения за повреждане на емайла от брекети, но чух от заболекар нещо друго, което е по-притеснително. Каза ми за случай, в който изглежда много са натегнали брекетите и се стигнало до прекъсване на корена или нещо такова - един от зъбите "умрял". Това доколко често се случва и може ли да се избегне? Има ли някакви други рискове за съществени последици? По-назад в темата се спомена за носене 8-10г - що за лудост е това, не ми звучи нормално. Знам за около 2г, че се носят брекети, но 10г трябва да е крайно тежък случай.
smith

Предишна

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани със стоматологични заболявания