спирала за очи - какви използвате и доволни ли сте?

За малките тайни на голямото самочувствие - дайте своето мнение за козметичните продукти.

Re: спирала за очи

Мнениеот micky » 02 Яну 2012, 10:20

Аз също не съм попадала на такива спирали, които да миришат на парфюм. Повечето , които съм имала наистина не миришат много приятно, но някои пък нямат някакъв силен аромат.
micky

Мнениеот Cuddy » 02 Яну 2012, 13:39

В момента съм с Maybelline One by One. Не съм забелязала неприятен аромат. Преди това бях с Falsies 100% black, ползвала съм и Colossal в двата й варианта и не съм имала проблеми с аромата. Единствено Falsies ми беше отвратителна, но това си беше заради четчицата. :lol:
Cuddy

Мнениеот pasta » 04 Яну 2012, 16:47

В момента ползвам на MAYBELINE -Volume Express ,но повече ми харесват миглите с MAYBELINE- The Falsies.
pasta

Мнениеот valiart » 04 Яну 2012, 21:47

eli написа:Аз ползвам на RIMМEL и съм доволна, прави миглит ми много по плътни.

мдааа, Rimmel са също много добри!
Аватар
valiart

Мнениеот Silvi » 06 Фев 2012, 15:12

За перфектната визия и завършека в грима ви е нужно правилното подбиране на спиралата за мигли. Не е тайна, че добре подбраната спирала прави погледа по-естествен или по-драматичен. Докато едни жени предпочитат миглите и да бъдат по-плътни, други предпочитат те да бъдат значително удължени, но това разбира се става с добър подбор на спиралата. Как да се научим да откриваме спиралата, която ще направи погледа ни наистина вълнуващ?
Какво трябва да знаем, преди да открием перфектната спирала?
Първо искам да обърна внимание на химическия състава на спиралата - базира се на емулсии от пигмент, масла и восък. (Обяснение: емуслията е еднородна смес от две течности, които не могат да бъдат смесени при обикновени условия). В малкото шишенце на спиралата има смес, която е 50% вода и 50% маслен разтвор. За разлика от повечето стандартни водни емулсии в тази се съдържат различни полимери, които образуват фин слой върху миглите, като например поливинилпиролидон (PVP), акрилатни кополимери и метакрилатни полимери. В масления разтвор има емулгатори и сгъстители, включително и восъци като озокерит и карнауба, които гарантират издръжливостта на продукта.

Гарваново черни мигли
Описание: въгленово черен цвят
Състав: Химически чистият въглен се получава при горенето на органични вещества като например хидрокарбонови масла. Това е веществото, което придава на спиралата наситен черен цвят. Търсете на етикета със състава надпис carbon black.
Резултат: антрацитено черни мигли

Дълги закачливи мигли
Описание: удължаващи фибри
Състав: Микро фибри от найлон или целулоза (това е полизахаридния полимер, който участва в структурата на растителните клетки) свързани една с друга. Това им позволява да се свързват помежду си, както и с крайщата на миглите като така създават мрежа и имат видимо удължаващ ефект. Търсете на етикета надпис micro fibres
Резултат: Допълнителен обем и дължина

Лакирани мигли
Описание: блестящо покритие
Състав: перли, слюда или стъкло се разбиват на миниатюрни частици. Нямате никакви основания за притеснение, тъй като те са с подходяща форма и са много фини и гладки. Търсете в състава: silicon dioxide, mica
Резултат: гланцов завършек все едно миглите са покрити с лак

Меки, здрави мигли
Описание: подхранване
Състав: пантенолът (провитамин B5 ) има благоприятно действие не само, когато е в състава на шампоани и балсами. Няма значителна разлика в химическия състав на космите на миглите и косата, които са изградени основно от протеини и затова едни и същи съставки имат благоприятно втздействие върху тях. Търсете надпис panthenol на етикета.
Резултат: силни и здрави мигли

Дълготрайна спирала
Описание: полимери
Състав: Използват се акрилни полимери вместо традиционните масла и восък, тяхната гумирана формула образува плътен филм върху миглите и ги обвива от корена до върха. Те са водоразтворими, така че можете лесно да свалите спиралата си с вода, но ако се разплачете или изпотите тя ще си остане на очите ви и няма да се разтече. Търсете надпис: acrylic copolymer
Резултат: никакво размазване

Био формула
Описание: естествени съставки
Състав: Оризовите протеини и нишесте от тапиока (използвано в готварството, заради способноста си да сгъстява смеси) успешно заместват синтетичните полимери, използвани в традиционните спирали. Тези естествени съставки обвиват миглите по начин сходен с този на синтетичните си аналози, но резултатът при ползването им не е толкова траен. Търсете следните съставки: rice proteins и tapioca starch.
Резултат: по-малко химия
Silvi

Мнениеот southern_sun » 07 Фев 2012, 12:53

Дълги закачливи мигли
Описание: удължаващи фибри
Състав: Микро фибри от найлон или целулоза (това е полизахаридния полимер, който участва в структурата на растителните клетки) свързани една с друга. Това им позволява да се свързват помежду си, както и с крайщата на миглите като така създават мрежа и имат видимо удължаващ ефект. Търсете на етикета надпис micro fibres
Резултат: Допълнителен обем и дължина

Аз предпочитам спирала с удължител, миглите ми са достатъчно гъсти за спирала за обем, не ми харесва да са напластени миглите ми и се дразня когато спиралата ми позасъхне и започне да лепне по миглите при нанасяне.
southern_sun

Мнениеот djelis5 » 10 Фев 2012, 17:31

Ползвала съм доста спирали за очи. И евтини, и скъпи, и най-различни марки . Но ако е спирала да е на "Лореал". Това е моята спирала. Първо не е чак толкова скъпа , второ прави миглите главозамайващи, не се рони, не слепва, лесно се чисти без да ти падат мигли. И най-важното е най-трайната след като я отвориш. Това е спиралата, с която карам най-дълго време без да свърши.
djelis5

Мнениеот shhuus » 10 Фев 2012, 17:36

djelis5 написа:Ползвала съм доста спирали за очи. И евтини, и скъпи, и най-различни марки . Но ако е спирала да е на "Лореал". Това е моята спирала. Първо не е чак толкова скъпа , второ прави миглите главозамайващи, не се рони, не слепва, лесно се чисти без да ти падат мигли. И най-важното е най-трайната след като я отвориш. Това е спиралата, с която карам най-дълго време без да свърши.

Трябва да я пробвам тази спирала.
Аз всеки път си купувам различна и до сега не съм затвърдила марка, която да ползвам винаги.
За сега най-доволна съм оставала от Flormar
"Аз-ът е само едно местоимение!"
Аватар
shhuus

Мнениеот totka_lukanova » 06 Мар 2012, 15:38

Аз рядко използвам спирала и имах една от доста време, която си стои при гримовете. Миналият месец реших да си сложа, нямате си представа как ми се зачервиха очите и започнаха да сълзят. Потърсих да видя срок на годност, но не открих, всички надписи бяха изтрити. Беше голям кошмар една седмица, докато отмине. И от тогава реших, че спирала повече НЕ.
totka_lukanova

Мнениеот yoanna » 27 Мар 2012, 15:55

Моята спирала е на Loreal Lasch Architect и не бих си я сменила за нищо на света :) Миглите ми също са дълги и гъсти, но със спиралата на Лореал най-добре се оформят. Пробвала съм и други марки, но тази най-много ми харесва как оформя миглите.
yoanna

ПредишнаСледваща

Назад към Козметика