Свежи идеи за коледно настроение - елха, украса, картички, настроение

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Re: Правите ли коледни картички, можете ли да ни дадете повече идеи?

Мнениеот Malina » 15 Дек 2014, 17:20

Burborino написа:ето това примерно е с отпечатъци на пръстчета - http://nanjodogz.blogspot.com/2008/11/handmade-cards-dorable.html

:arrow: http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/0f/5f/fc/0f5ffce2b9ca77a79b8e9a755212278e.jpg

Пробвах втория вариант онзи ден с племенницата да направим картички за цялата група в детската градина, само че не ми дойде на ум да намажем пръстчетата с четката, а топихме в боята и станаха с груби ръбове, е пак бяха хубави де :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот Elica » 16 Дек 2014, 16:26

Много са красиви сегашните картички, пък и ако са оформени и с филц са още по-готини :)
Аватар
Elica

Мнениеот Pipilota » 17 Дек 2014, 10:59

Всички с тези картички ме зарибихте и мен, взех си такива блокчета цветни и започнахме вчера с децата да изрязваме елени :mrgreen:
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Re: Купували ли сте живо коледно дръвче, а как се справяте с отглеждането му?

Мнениеот S_Milenska » 17 Дек 2014, 13:11

Винаги съм искала да имам коледно дръвче, което после да си насадя някъде в гората :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот moni.sparrow » 17 Дек 2014, 15:49

Наистина това с отпечатъците е супер готино, а и децата, знаете колко са влюбени в плескотията! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Смятам, че този уикенд къщата ни ще стане по цветна от всякога благодарение на омазаните детски ръчички! :mrgreen:
moni.sparrow

Мнениеот Ваня Стойчева » 17 Дек 2014, 17:32

Оо, много е мило, но моите деца вече са големи, не вярвам някое да се засили да направи подобно нещо с мен, ще ме помислят за лудата бабичка, отново :( Надявам се един ден с бъдещите внуци да правя такива красоти!
Аватар
Ваня Стойчева

Какво правите с коледните дръвчета след като минат празниците?

Мнениеот S_Milenska » 18 Дек 2014, 12:53

Наближава Коледа и всички се вълнуваме, колкото и да не искаме да си го признаем - останаха само още 6 дни!
Сменихме жилището и тази година трябва да си вземем нова коледна елха, много харесвам истинските коледни дръвчета, но се чудя после какво прaвите с тях?

1476.jpg
1476.jpg (44.82 KiB) Прегледано 396 пъти

Много ми е тъжна тази гледка. Чувала съм, че в чужбина има определен ден, в който се изхвърлят коледните дръвчeта след празниците и после те биват рециклирани, по-добър вариант ми се вижда от това, да се изхвърлят така безцеремонно или да бъдат изгорени. Все пак и цената им не е толкова ниска, че без грам разсъдък да ги оставя да бъдат изхвърлени или изгорени.
В България дали вече има такива организирани изхвърляния на коледни дръвчета или няма смисъл да си вземам изобщо истинска елха, а да заложа на изкуствена? Вие какво бихте ме посъветвали, ако си взема истинско коледно дръвче, като минат празниците къде да я занеса, за да бъде рециклирана?
Аватар
S_Milenska

Re: Какво правите с коледните дръвчета след като минат празниците?

Мнениеот Rali_hr » 18 Дек 2014, 13:14

Е, какво - в коша това е истината. Няма никаква организация и никакви такива хуманности към обикновените дървета, моля ви се, ще обидите българското ни царство!
Аз затова отдавна съм си взела пластмасова елха, вярно, че не е толкова красива, но поне не убивам всяка година дръвче. :roll:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Kremiliya » 18 Дек 2014, 15:26

За съжаление когато дойде това време наистина много тъжно. Като си спомня как се зариват кошовете с дръвчета и ми става много мъчно. Аз също от години не купувам дръвчета, а и цената им е доста висока честно да си призная. :roll:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот rabotnata pchela » 18 Дек 2014, 16:31

Не съм си вземала такова дърво от години, въобще просто :)
Аватар
rabotnata pchela

ПредишнаСледваща

Назад към Хоби и развлечения