Национален конкурс за поезия "Христо Фотев"

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Национален конкурс за поезия "Христо Фотев"

Мнениеот FramarMedia » 07 Дек 2011, 14:04

През м. март 2012 година ще се проведе третото издание на Националния конкурс за поезия „Христо Фотев”, организиран от Община Бургас, Съюз на българските писатели, Сдружение на българските писатели и Министерство на културата.
Интересът към конкурса видимо расте. При 90 участници в първия конкурс за поезия „Христо Фотев”, броят автори във втория надхвърли 100 с предоставени 124 поетични книги. Вече ежедневно пристигат книги от цялата страна за участие в третото му издание. Срокът за представяне на стихосбирките е до края на 2011 година.
По статут Националният конкурс за поезия „Христо Фотев” се провежда на две години. Третото му издание следва да приключи на рождения ден на Христо Фотев – 25 март.
За наградата за поезия”Христо Фотев” могат да кандидатстват български поети, издали книги през последните две години/ 2010 и 2011/.
Стихосбирките, изпратени за участие в конкурса се оценяват от жури, което излъчва Националната награда. Журито се определя от Съюза на българските писатели, Сдружението на българските писатели и Община Бургас и се утвърждава от кмета на Бургас.
Аватар
FramarMedia
Модератор
 
Мнения: 412
Регистриран на: 26 Мар 2011, 10:39

Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта